Ajdovke v Žalcu pokazale svojo moč

15. krog 1.DRL za ženske je prinesel zelo pomembno srečanje med RK Žalec Zelene doline in ajdovskim Mlinotestom. Mlinarke so bile v seriji štirih porazov, zato so bile odločene, da temu naredijo konec. 

V prvem polčasu smo v dvorani 1.Osnovne šole Žalec spremljali veliko borbe in predvsem igro gol za gol. Nobena izmed ekip si ni priigrala večje zaloge prednosti. V zadnjih minutah prvega dela so se Ajdovke z delnim rezultatom 1:4 malce odlepile domačinkam in odšle na odmor z dvema zadetkoma prednosti.

Tudi v nadaljevanju podobna slika kot v prvem polčasu. Žalčanke so z delnim izidom 3:0 hitro prišle do vodstva 15:14. Tekma se je pričela lomiti v zadnjih petnajstih minutah, ko so igralke Mlinotesta z zadetki Ferfolje in Rudman prišle do prednosti štirih golov. Kljub zadnji ofenzivi igralk Žalca so naše punce ostale zbrane in srečanje rutinirano pripeljale do konca ter slavile s končnim izidom 23:26. Najboljša strelka pri domačinkah je bila z osmimi zadetki Avbelj Neža, pri Mlinarkah pa se je strelsko najbolj izkazala Nedeljković Hristina, ki je mrežo gostiteljic zatresla sedemkrat. Težko prigarana zmaga, ki je vsekakor prišla v pravem trenutku v boju za vrh lestvice.

Taja Čajko: ”Z borbenostjo, srčnostjo, željo in ekipno igro smo prišle do novih dveh točk, ki so za nas zelo velikega pomena. Prva polovica srečanja je bila zelo napeta, saj je igra potekala gol za gol. Proti koncu prvega polčasa in na sredini drugega pa smo naredile zelo pomembno razliko in jo uspele tudi zadržati. Ta pomembna zmaga ni pomembna samo zaradi dveh točk, ampak tudi za našo samozavest. Časa za veselje sicer ni veliko, ker nas že v tem tednu zopet čakata dve zelo pomembni tekmi, zato bi ob tej priložnosti rada povabila čim večje število navijačev, da nam skupaj z Mlinarji pomagajo do novih dveh zmag.”

Že v sredo, 22.2.2017 ob 20:00, čaka Mlinarke zaostalo srečanje, in sicer primorski derbi proti Kopru.

18.2.2017 ob 19:00; 1.OŠ Žalec – Žalec; gledalcev 350.
Sodnika: Nikolić Dragan in Pajić Ilija.

RK ŽALEC ZELENE DOLINE 23:26 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (12:14)
Avbelj 8, Kundija 7, Čerenjak 3; Nedeljković 7, Rudman 6, Čajko 5, Ferfolja 4.