Tretja zaporedna zmaga

V 16. krogu 1. A DRL sta se v derbiju kroga v Ajdovščini spopadli domača ekipa Mlinotesta in gostujoča Krka iz Novega mesta. S fantastično obrambo, ter z veliko želje in borbenosti so Ajdovke prepričljivo opravile z Novomeščankami.

Slabih dvesto obiskovalcev je v sobotnem rokometnem večeru na Policah imelo kaj za videti. Mlinarke so bile v nizu dveh zaporednih zmag, in če so želele ostati v boju za najvišja mesta, je prišla v poštev samo zmaga. V začetnih minutah je padlo zelo malo zadetkov, za kar sta poskrbeli obe obrambi. V napadu je pri domačinkah blestela organizatorka igre Tjaša Rudman. Še lani članica novomeške Krke je bila praktično nezaustavljiva. Že v prvem delu je dosegla pet zadetkov, obenem pa še lepo razigravala ostale punce. Igralke Mlinotesta so se odcepile šele ob koncu prvega polčasa, ko je na semaforju kazalo 10:7.

Tudi v nadaljevanju so Mlinarke držale visok tempo igre in predvsem z agresivno igro v obrambi na čelu s Srečkovićevo, povzročale Krki velike težave. Gostujoče igralke je nad gladino držala Ajdovka in nekdanja članica Mlinotesta, Dominika Mrmolja. Ob Rudmanovi sta v drugem delu levji delež v napadu prispevali še Maja Svetik in Špela Ferfolja. Na skorajšnjo zmago je vse kazalo v 45. minuti, ko je prednost narasla na šest zadetkov (18:12). Hčere burje so nato srečanje v miru pripeljale do konca, saj so s preudarno igro v napadu držale nasprotne igralke na varni razdalji.

Končnih 26:18 je torej dokaz, da Ajdovke zopet kažejo svoj pravi obraz in s tem dajajo jasno vedeti, da bo treba nanje v nadaljevanju sezone še kako resno računati. Prihodnji teden sledi gostovanje na vzhodnem delu države. Nasprotnik bo Aklimat Ptuj, ki je v tem krogu remiziral v gosteh pri ekipi Velenja z 29:29.

25.2.2017 ob 20:00; Dvorana Police – Ajdovščina; gledalcev 150.
Sodnika: Kostić Vladica in Turnšek Miloš.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 26:18 ŽRK KRKA NOVO MESTO (10:7)
Rudman 8, Svetik 6, Ferfolja 5, Nedeljković 4; Mrmolja 8, Veble 3.