MLINOTEST TRETJIČ V SEZONI ČEZ KRKO

V petek se je pričel še sklepni del državnega prvenstva. Ajdovke so v prvem krogu lige za prvaka gostile novomeško Krko in jo premagale z rezultatom 33:30.

Po uvodnem naletu Mlinark, ko so si v sedmi minuti priigrale 3 zadetke naskoka (6:3), so nato Krkašice do konca prvega polčasa vzpostavile ravnotežje. Obrambi Mlinotesta sta največ težav povzročali Kramar Petra in Abina Ana. Domačinke so uspešno akcije zaključevale predvsem po desni strani napada, kjer sta bili izjemno razpoloženi Dominika Mrmolja in Nataša Janković Rustja. Predvsem slednja je bila iz igre nezgrešljiva.

Dominika Mrmolja je povzročala precej preglavic Krkašicam.

V drugem delu so domačinke pritisnile na plin in z agresivnejšo obrambo in nekaj lahkimi zadetki ušle na pet zadetkov prednosti. Krka se je nevarno približala osem minut pred koncem po zadetku Tie Kralj (26:25), toda nato so Mlinarke z zadetkoma Jane Krapež in Veronike Leški ter z dvema obrambama vratarke Bratine stvari postavile na svoje mesto. Mlinotest je vknjižil novo zmago ter ima tako na svojem kontu že 37 točk (18 zmag, 1 remi in 2 poraza).

Nataša Janković Rustja

“Za nami je zahtevna tekma. Čestitam svojim soigralkam za zmago. Imele smo veliko težav, povezanih z zaprtjem, zato sem zelo srečna, da smo na Policah osvojili dve zelo pomembni točki.”

Nataša Janković Rustja (strelka 8. zadetkov)

V naslednjem krogu sledi obračun v prestolnici. Tekma proti Krimu bo na sporedu v soboto, 8. maja ob 18.00.


Sobota, 27. 3. 2021 | Prvenstvena tekma 21. kroga, 1.A DRL | Ljubljana

ŽRK MLINOTEST 33:30 ŽRK KRKA NOVO MESTO (15:15)

Strelke Mlinotest: Rustja N. 9; Mrmolja D. 6; Petrukhina A. (6 obramb), Bratina A. (2 obrambi)

Zapisnik srečanja