ČAS JE ZA KONČNICO!

Po zadnjih obračunih konec marca, je sedaj znan razpored končnice za najboljša 4 mesta med rokometašicami prve lige. Ajdovski Mlinotest zaključne boje pričenja na drugem mestu, prvi nasprotnik pa bo v petek novomeška Krka.

Po krajšem premoru zaradi ”lockdowna” in reprezentančne akcije, se na parket vračajo Mlinarke. Že v prvem krogu jih čaka neposreden tekmec za drugo mesto v državi – Krka Novo mesto.

Ajdovke so v rednem delu Dolenjke že dvakrat premagale. Na prvi tekmi v Ajdovščini so Mlinarke slavile z 29:18, na povratni v Novem mestu pa z 25:28.

Največja nevarnost za domačinke bo vsekakor leva zunanja igralka Krke, Ana Abina. 23-letnica, ki bo od naslednje sezone dalje branila barve Mlinotesta je trenutno s 135 zadetki tretja strelka lige.

Po domačem obračunu s Krko čaka Mlinotest gostovanje v Ljubljani pri Krimu. Za konec prvega dela končnice v mesto burje prihaja Žalec. Nato se odigrajo še povratna srečanja, zamenja se samo gostitelj.

Nestrpno že pričakujemo prvo tekmo končnice, kjer se bomo pomerile z ekipo Krke. V derbi vstopamo sproščeno, a z jasnim ciljem, in sicer, da dve točki ostaneta v Ajdovščini. Po krajšem premoru iz igrišč želimo pokazati hitro igro s čim manj napakami in dobro obrambo, ki bo ključna. S pravim pristopom in borbenostjo verjamem, da se bomo Mlinarke na koncu veselile novih dveh točk.

Nuša Fegic (kapetanka)
Motor ajdovske igre – Nuša Fegic