MLINOTEST JE PODPRVAK SLOVENIJE ZA SEZONO 2020/21!

Igralke ajdovskega Mlinotesta so si z zmago nad Žalcem, tri tekme pred koncem zagotovile drugo mesto v državnem prvenstvu. Mlinarke so tako ponovile lansko uvrstitev ter dokazale, da so trenutno od njih boljše le serijske prvakinje Krim iz Ljubljane.

Domača ekipa je srečanje proti Žalcu odigrala brez poškodovane Veronike Leški in obolele Aleksandre Petrukhine. Trener Jan Žbogar ni moral računati na Majo Grmek, ki se še vrača po preboleli bolezni.

Jan Žbogar se v krstni sezoni s svojim pomočnikom Miho Mohorčičem veseli drugega mesta v 1. ženski rokometni ligi.

Ajdovke so rahlo prednost držale vse do 20. minute prvega polčasa, ko je za opaznejšo razliko (11-7) poskrbela Petra Sanabor. Toda Žalčanke, katere voz sta tokrat v napadu vlekle Neža Herodež in Sanja Vrček, so do polčase izid znižale na 13-9.

V drugem delu smo spremljali igro gol za gol, v kateri pa so bile vedno v rahli prednosti domačinke. Slednje so si slabih deset minut po golu Nine Kovšca priborile tri zadetke prednost, katere so v sami končnici zadržale in se tako veselile pomembne zmage (26-25).

Tina Benčina je s svojimi izkušnjami pripomogla k domači zmagi.

Do konca sezone so na sporedu še tri srečanja, ki pa Ajdovkam ne morejo več preprečiti, da se ne bi ob koncu veselile srebrnih kolajn okrog vratu. V prihodnjem krogu se bodo punce pomerile z ekipo Krke iz Novega Mesta, nato pa sledi še zadnje domače srečanje v tej sezoni, tekma proti Krimovkam. Kot vse kaže, že z navijaško podporo na tribunah.


Sreda, 13. 5. 2021 | Prvenstvena tekma 3. kroga končnice, 1.A DRL | Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST 26:25 RK ZELENE DOLINE ŽALEC (13:11)

Strelke Mlinotest: Mrmolja D. in Ferfolja T. po 6; Bratina A. (10 obramb)

Zapisnik srečanja