KRKA NIMA OROŽJA ZA MLINARKE!

Rokometašice Mlinotesta so na najboljši možni način potrdile drugo mesto v državi. V Novem mestu so še četrtič v letošnji sezoni premagali Krko, ki bo prvenstvo končala na končnem tretjem mestu.

Mlinarke so na pot odpotovale brez Veronike Leški, ki je zaradi poškodbe mišice predčasno končala sezono. Trener Jan Žbogar je tokrat že od samega začetka srečanja dal priložnost mladinski reprezentantki Nini Kovšca. Ponovno je v vratih začela Bratina Anja, ki je ob koncu tekme znova zbrala 10 obramb.

Bratina je v 45. minutah zbrala deset obramb

Ajdovke so uspešno odprle dvoboj in v prvem polčasu nadzorovale potek srečanja. Največ težav je ajdovski obrambi povzročala bodoča Mlinarka, Ana Abina, ki je neusmiljeno tresla mrežo Primork. V 15. minuti so si Novomeščanke po izključitvi Dominike Mrmolja priborile tri gole prednosti (9-6). Na odgovor Mlinotesta ni bilo potrebno čakati dolgo, saj so do konca prvega dela gostujoče igralke napravile delni rezultat 3-10.

Mlinotest je prednost vsaj treh zadetkov rutinirano držal vse do 55. minute, ko je Krka po hitrih dveh zadetkih Žive Čopi izid poravnala na 29-29. Odgovornost sta v sami končnici obračuna prevzeli Nataša Rustja in Teja Ferfolja ter postavili stvari na svoje mesto.

V najtežjih trenutkih je odločila tudi kvaliteta, ki jo premore Nataša Rustja.

Za Mlinarke je bila to že 20. zmaga v sezoni. Na svojem računu imajo tako 41 točk oz. devet več od tretje Krke. V soboto, 22.5.2021 ob 18.00 sledi na Policah še zadnje domače dejanje v letošnji sezoni. Klub pospešeno dela na urejanju dokumentacije, da bodo vsaj na zadnji tekmi na na tribunah prisotni gledalci.


Sobota, 15. 5. 2021 | Prvenstvena tekma 4. kroga končnice, 1.A DRL | Novo mesto

ŽRK KRKA NOVO MESTO 30:32 ŽRK MLINOTEST (12:16)

Strelke Mlinotest: Fegic N. 8, Zelnik U. in Ferfolja T. po 5; Bratina A. (10 obramb), Petrukhina A. (3 obrambe).

Zapisnik srečanja