MLINOTEST GLADKO ČEZ CELJE

Po tritedenskem premoru se je na rokometna igrišča vrnil prvoligaški ženski rokomet. Ajdovke, ki so v dosedanjih petih tekmah vknjižile prav toliko zmag, so gostovale v celjskem Golovcu pri ekipi Z’dežele.

Mlinarke so na tekmo v Celje prišle oslabljene. Zaradi samoizolacije je manjkala kapetanka Špela Arnič, Nataša Janković Rustja pa se bo vrnila šele po novem letu, če bo rehabilitacija meniskusa potekala po načrtu. Preventivno ni igrala tudi organizatorka Veronika Leški. Tekma je potekala približno tako, kot je strokovni štab Ajdovk pričakoval. Z granitno obrambo na čelu z vratarko Petrukhino je v uvodnih 23. minutah dovolil le štiri zadetke v ajdovski mreži. Razlika vseeno ni znašala več kot pet zadetkov, saj so Primorke zgrešile celo kupico ”zicerjev”, med drugim tudi tri sedemmetrovke. Na drugi strani sta v končnici prvega polčasa Celje na dva gola zaostanka (10-12) vrnili 32-letna Ines Kaltak in 37-letna Katja Čerenjak.

Reprezentantka Nuša Fegic je ob odlični igri dosegla šest zadetkov

Mlinarke so takoj na začetku drugega polčasa stopile na plin. V prvih petnajstih minutah so si priborile udobno prednost šestih golov. V centralnem bloku je izjemno delovala naveza Ferfolja Benčina, napad pa briljantno dirigirala Nuša Fegic, ki je odigrala eno izmed najboljših tekem v dresu Mlinotesta. Strelsko sta se ji priključili še Mirjeta Bytyqi in Urša Zelnik in dvomov o zmagovalcu ni bilo več. V zadnjih desetih minutah so Ajdovke, kljub menjavam ohranile visok ritem igre in tekmo mirno pripeljale do konca.

V vratih je Aleksandra Petrukhina zbrala 15 obramb

Ekipa Mlinotesta tako še naprej ostaja pri polnem izkupičku. Na dosedanjih šestih tekmah (srečanje proti Ptuju bo odigrano v kasnejšem terminu) so dosegle prav toliko zmag in z 12. točkami ostajajo na vrhu nepopolne prvoligaške lestvice.

V naslednjem krogu v Ajdovščini gostujejo igralke Ž.U.R.D. Koper. Srečanje je predvideno za soboto, 21. 11. 2020 ob 18.00, v neposrednem prenosu na FB strani in YouTube kanalu ŽRK Mlinotest.


Sobota, 17. 10. 2020 | 8. krog, 1.A DRL | Celje

ŽRK Z’DEŽELE 19:31 ŽRK MLINOTEST (10:12)

Strelke Mlinotest: Fegic N. in Bytyqi M. po 6; Mrmolja D. 5; Benčina T. 4. Petrukhina A. (15 obramb), Bratina A. (3 obrambe)

Zapisnik srečanja