NADALJUJE SE 1. A DRL

Štirinajstdnevna pavza, ki je bila sprejeta na Združenju 1.A DRL se počasi izteka. V vikendu, ki prihaja bomo na parketu ponovno videli rokometašice ajdovskega Mlinotesta.

Mlinarke so prisilen počitek izkoristile za piljenje tehnično-taktičnih prvin. Okužb s koronavirusom v ajdovski ekipi ni bilo, tako, da so bile vse igralke prisotne na treningih. Strokovni štab vsaki igralki, ki jo muči že najmanjši prehlad oziroma slabo počutje odredi preventivni nekajdnevni počitek. Kljub temu je v taboru Primork nekaj težav pri poškodbah, ki pa naj bi bile sanirane do reprezentančne akcije.

Mlinarke za vikend gostujejo v Celju, pri ekipi ŽRK Z’dežele, ki velja za zelo kvalitetno in nepredvidljivo moštvo. V prvenstvu so do sedaj izgubile dve srečanji in sicer proti ekipam Krke in Žalca. Na drugi strani je ekipa Mlinotesta še neporažena in je na petih srečanjih dosegla pet zmag z gol razliko +48.

”Po treh tednih brez tekem nas ponovno čaka gostovanje. Na srečo nismo imeli večjih zdravstvenih težav in smo zato lahko nemoteno trenirali. Celjsko ekipo dobro poznamo in se nanjo podrobno pripravljamo. Pričakujemo težak dvoboj, kjer bo potrebno narediti čim manj napak in se boriti do zadnje minute,” je za klubsko stran dodala ena izmed najizkušenejših posameznic v vrstah Mlinark, Tina Benčina.

Tina Benčina v lanski domači tekmi proti Celju

Mlinotest in Z’dežele sta zadnje srečanje odigrala v lanski skrajšanji sezoni, ko so Ajdovke slavile na gostujočem parketu z rezultatom 19:23. Najboljši strelki sta bili ob nekdanji Mlinarki Maji Svetik, še Nuša Fegic in Urša Zelnik.

Tekma 8. kroga bo na sporedu v soboto, 14. 11. 2020 ob 18.00 v celjskem Golovcu.