MLINOTEST ČEZ PIRAN V ČETRTFINALE POKALA!

Mlinarke so v včerajšnjem dvoboju prvega kola pokala Slovenije slavile proti Piranu z rezultatom 26:36 in se uvrstile v četrtfinale pokalnega tekmovanja.

Športna dvorana Lucija je po dolgem času spet bila deležna dvoboja med Mlinotestom in Piranom. Nekdaj dve najboljši slovenski primorski ekipi, sta se tokrat srečali v prvem krogu pokala Slovenije.

Pirančanke s klopi vodi prekaljeni maček slovenskega prvoligaškega parketa Aleš Filipčič, kateremu asistira Vladoša Nizetič. Pirančanke, ki so odlično odprle sezono v zeleni skupini enotne lige, po pričakovanju niso v polju parirale Ajdovkam. Slednje so od prve minute pokazale, da so prišle v Lucijo po napredovanje. Prva postava Mlinotesta je do polčasa napravila razliko 13 zadetkov. Mrežo so pridno polnile Ana Abina, Maja Grmek in Sladjana Perazić. Svoje delo sta korektno opravili tudi obe vratarki Anja Bratina in Klara Hrovatič.

Bratina je zbrala 8 obramb

V drugem polčasu je trener Jan Žbogar minutažo namenil predvsem igralkam, ki so v dosedanjem delu prvenstva igrale manj oz. so še članice mladinske kategorije. Borbene in poletne Pirančanke se niso predale in se dobrih deset minut pred koncem približale Mlinotestu na šest zadetkov zaostanka. Znova je vmes posegla klop Ajdovk, ki so nato v zadnjih minutah odigrale s prvo postavo in slavile s desetimi zadetki razlike.

Izkušnje naših deklet so se izkazale po pričakovanjih. Na sezono smo se dobro pripravili. Začeli smo z dvema zmagama v prvenstvu, sledi premor potem pa sledita srečanji v Velenju in Celju. Tako, da imamo sedaj nekaj časa, da se dekleta odpočijejo. Piranu se vidi, da za njih igrajo mlade igralke, katere imajo precej energije. To je izrednega pomena. Volja in borbenost sta prisotna. Zdi se mi, da imajo v ekipi super vzdušje. Kljub 10 golom razlike se niso predale in so se borile do konca. Mislim, da je to edini pravi korak k temu, da bo razlika golov vedno manjša, in da postanejo dober nasprotnik ter dosegajo lepe rezultate.

Jan Žbogar (trener)

Kdo bo naslednji tekmec v pokalu Mlinark, bo znano po žrebu na sedežu RZS.


RK PIRAN 26:36 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (8:21)
Abina A. 9; Grmek M. 7; Perazić S. 6; Fegic N. 5; Hrovatič K. 10 obramb, Bratina A. 8 obramb