MLINARKE Z ODLIKO OPRAVILE GENERALKO PRED CELJEM!

Četrtkov večer je postregel s tekmo tretjega kroga prve ženske rokometne lige v Sloveniji. Ajdovske rokometašice so gostovale v Velenju in brez večjih težav premagale domačinke ter tako zabeležile tretjo letošnjo zmago. Bilo je 20:37. Najboljša strelka je bila Ana Abina, ki je dosegla deset zadetkov.

Maja Grmek je bila znova stoodstotna iz igre.

Po krajši reprezentančni pavzi so Ajdovke gostovale v Velenju. Ajdovke so v Rdeči dvorani vodile skozi vso srečanje. Led je v Velenju prebila Slađana Perazić in gostje povedla v vodstvo z 1:0. V nadaljevanju so ga držale v svojih rokah, a so jim varovanke Snežane Rodič dihale za ovratnik. V 19. minuti so zaostajale le za gol (8:9), a je Ajdovkam do konca prvega polčasa uspelo narediti delni izid 9:3. Z njim so si priigrale ugodno zalogo pred nadaljevanjem (18:11). Ob vrnitvi na parket so Velenjčanke na domačem parketu ostale brez možnosti. Z novim delnim izidom 4:0 v uvodnih šestih minutah drugega dela do prednost povečale na enajst golov. Veliko zalogo so varovanke Jana Žbogarja v nadaljevanju še povečale, za kar je bila z desetimi goli zaslužna predvsem Ana Abina. Za domačo zasedbo je štiri gole dosegla Nastja Ferenc.

Centralni blok v navezi Teja Ferfolja- Sladjana Perazić je deloval odlično

V vratih Mlinotesta je blestela Klara Hrovatič, ki je zbrala kar 18 obramb.

Za nami je tekma tretjega kroga v Velenju. Tekmo smo slabše začele, nato nam je steklo tako v napadu kot v obrambi. Na koncu smo si priborile pozitiven rezultat.

Klara Hrovatič

Ajdovke so igrale v oslabljeni zasedbi, saj so zaradi poškodb manjkale Čopi, Zelnik in Bytyqi. Je pa zato svojo priložnost izkoristila tudi mladinka Nika Troha, ki se je z uspešno izvedeno sedemmetrovko veselila krstnega zadetka v 1. DRL.

Takole je uspešen protinapad zaključila Lara Bratina.

V četrtem krogu se nam obeta derbi v Celju, saj bodo Mlinarke gostovale pri tamkajšnji ekipi ŽRK Z’dežele.


ŽRK VELENJE 20:37 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (11:18)
Abina A. 10; Fegic N. 6; Grmek M. 5; Hrovatič K. 18 obramb.