MLINARKE SLAVILE NA POLICAH!

Ajdovske Police so v soboto prvič v novi sezoni gostile rokometno tekmo ajdovskega Mlinotesta. Okrog 150 gledalcev se je zbralo in domov so odhajali zadovoljni , saj so videli dokaj prepričljivo zmago domačih deklet. Ob koncu je na semaforju pisalo 31:24 , strelsko je bila pri tem najbolj učinkovita Ana Abina, ki je gostujočo vratarko premagala devetkrat.

Abina je blestela proti svojemu nekdanjemu klubu.

Ajdovke so si ugodno prednost na prvem domačem obračunu v tej sezoni 1.ženske rokometne lige priigrale že v prvem polčasu. Po izidu 7:6, toliko je semafor kazal v 16. minuti, so naredile delni izid 3:0, se nekoliko bolj odlepile, na odmor pa odnesle pet golov zaloge (15:10).

Zala Vuk (letnik 2005) je vpisala svoj debitantski nastop v članski kategoriji.

V drugem delu srečanja so se Novomeščanke uspele približate. Tjaša Smonkar je v 46. minuti zadela za zmanjšanje zaostanka na dva zadetka (18:20) . Gostje se niso predale vse do končnice. Pet minut pred iztekom časa je bil rezultat še ulovljiv, semafor je kazal 26:23. Nato pa so Ajdovke stopile na plin. Do konca so zadele še petkrat, Novomeščanke pa le enkrat (31:24) . V zaključnih minutah velja pohvaliti tudi mlado ajdovsko vratarko Zalo Vuk, mladinsko reprezentantko Slovenije, ki je prvič branila na prvoligaški tekmi in bila pri svojem delu zelo učinkovita.

18-letna Nena Černigoj je prispevala pomembni delež k novi zmagi.

Med strelkami je bila v domači vrsti najbolj razpoložena Ana Abina z devetimi goli, kapetanka Nuša Fegic pa je prispevala en zadetek manj. Za Novomeščanke je pet zadetkov prispevala Deja Udovč.

Vedeli smo, da je ekipa Krke Novega mesta zelo neugodna. Igra pametno, nismo je podcenjevali. Srečanje smo rešile v obrambi. Naredile smo sicer kar nekaj napak, a smo jih popravile z dobro obrambno predstavo. Pri čistih strelih bomo morale biti v prihodnje bolj natančne.

Ana Abina (najboljša strelka Mlinotesta)

Ajdovke bodo v tretjem krogu gostovale v Velenju.


ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 31:24 ŽRK KRKA NOVO MESTO (15:10)
Abina A. 9; Fegic N. 8; Černigoj N. 5, Grmek M. 3; Hrovatič K. 10 obramb, Vuk Z. 4 obrambe.