MLINARKE DOKAZALE SVOJO KVALITETO!

Letošnja izjemno zanimiva in napeta končnica rokometnega prvenstva za dekleta se je končno malce nagnila tudi na ajdovsko stran. Mlinarke so z odličnim drugim polčasom strle obrambo Celjank in v super vzdušju na Policah slavile s 27:22. Za dokončno potrditev drugega mesta Ajdovke potrebujejo še domači uspeh proti Novomeščankam.

Blestela je vratarka Klara Hrovatič

Ajdovke so lov na prvo zmago v končnici 1. ženske rokometne lige začele nekoliko zadržano. Prvič so povedle v deveti minuti, ko je za 4:3 zadela Teja Ferfolja. Obračun je bil v nadaljevanju izenačen. Proti koncu prvega polčasa so si dva gola zaloge priigrale Celjanke (12:10), na odmor pa so odšle z minimalno prednostjo. Tudi v drugi polovici tekme je bilo razmerje moči na igrišču precej izenačeno. Enajst minut pred koncem so gostiteljice povedle za dva gola (19:17), prednost pa so do konca še nekoliko povečale.

Ostrostrelka Ana Abina je trenutno prva strelka končnice

Najboljša strelka domače zasedbe je bila Ana Abina s sedmimi goli, za Celjanke jih je Katarina Regner dosegla pet. Omeniti velja tudi vratrako Klaro Hrovatič, ki je predvsem v drugem polčasu prikazala izjemne obrambe in močno prispevala k zmagi Ajdovk.

Po dveh tekmah s slabšima rezultatoma smo se morali zbrati. Že proti Krimu Mercatorju smo dokazali, da se dvigujemo, proti Celjankam pa smo to potrdili. Vsi smo sicer iztrošeni. Za nami je dolga sezona, a upam, da bomo zdržali do konca in osvojili tisto, kar smo si zadali pred začetkom.

Jan Žbogar (trener)
Enega izmed odločujočih golov je dosegla 17-letna Nena Černigoj

Ajdovke bodo v predzadnjem krogu doma gostile Krko iz Novega mesta. Tekma bo na sporedu v soboto, 21. junija 2022, ob 20. uri. V primeru zmagoslavja bodo Mlinarke tretjič zapored osvojile naslov državnih podprvakinj Slovenije.


ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 27:22 ŽRK Z’DEŽELE CELJE (12:13)
Abina A. 7; Fegic N. 6; Ferfolja T. 6 in Janković Rustja N. 4; Hrovatič K. 14 obramb, Bratina A. 1 obramba.