MLINARKAM BRONASTE MEDALJE!

Zaključena je letošnja rokometna sezona za dekleta, ki je bila v končnici še kako napeta in zanimiva. Sicer ne v boju za vrh, kjer ostajajo »večne« Krimovke, a boj za preostali medalji je bil zelo razburljiv. Ajdovskim rokometašicam žal ni uspelo ponoviti srebra iz prejšnje sezone, a si punce in strokovni štab tudi za tretje mesto zaslužijo vse čestitke. Vstopnica za Evropo je zagotovljena.

Rokometna sezona za dekleta je zaključena. Napeto je bilo čisto do konca, vse do zadnjih tekem, ki so odločale o tem kakšna bo razporeditev klubov na stopničkah. Vrh je seveda rezerviran za Krimovke, končno drugo mesto pa so si priborile Celjanke, ki so zmagale na gostovanju v Novem mestu. Tretje mesto so osvojile Ajdovke, četrto pa Novomeščanke. Ajdovke bi lahko v zadnjem krogu še splezale na drugo mesto, a za to bi potrebovale zmago v Ljubljani, kar pa je seveda v trenutnih razmerah misija nemogoče. Končno tretje mesto je sicer malce manj kot so v Ženskem rokometnem klubu Mlinotest pričakovali pred sezono, cilj je bil zagotovo stopnička višje, a dejstvo je, da ajdovski klub ostaja v vrhu slovenskega ženskega rokometa in to je dobra popotnica tudi za naprej. Z osvojenim tretjim mestom so si ajdovska dekleta priborila vnovičen nastop v evropskih pokalih in lahko si le želimo, da bo za to tudi dovolj podpore pri generalnem sponzorju kluba. Evropa ni poceni, a je iz športnega vidika najboljša nagrada in motivacija za domača dekleta.

Zadnja tekma v Ljubljani se je odvila nekako po pričakovanjih. Krimovke so bile boljše s 36:22, potem ko so ob polčasu vodile z 19:14. Ajdovska dekleta so obračun sicer odprle sproščeno in zagnano. Še v 20. minuti dvoboja so vodile za dva zadetka (12:10), nato pa so izbranke Nataše Derepasko stopile na plin. Prednost gostiteljic je v sredini drugega polčasa narasla na dvomestno, v nadaljevanju pa zasedba Mlinotesta Ajdovščine ni uspela dohiteti ljubljanskih rokometašic. Zadnji gol za Krim v sezoni 2021/22 je dosegla Ema Abina, sicer sestra ajdovske ostrostrelke Ane Abina“Na tekmo v Ljubljano smo prišli sproščeno z namenom, da priložnost dobijo tudi rokometašice, ki igrajo manj minut. Krim Mercator je upravičil vlogo favorita in zasluženo zmagal na domačem parketu”. je po tekmi dejala Petra Sanabor.

V ekipi Mlinotesta je bila na tekmi v Ljubljani najboljša strelka Ana Abina, zadela je devetkrat, s štirimi goli pa je sezono zaključila kapetanka Nuša Fegic. Tekma v Ljubljani je bila tudi zadnja v karieri odlične Nataše Janković Rustja, ki je bila v zadnjih letih nepogrešljiva v ajdovski ekipi.

Mlinarke so več ali manj skozi celotno sezono držale drugo pozicijo v državnem prvenstvu, v dveh tekmah so resno zagrozile tudi Krimu. V končnici je sapa pojenjala, dodatno so k temu prispevale še poškodbe, vendar v taboru Ajdovk zagotavljajo, da se naslednjo sezono vračajo še močnejše.

Povzeto po: Lokalne Ajdovščina