MLINARKE V LOV ZA DRUGIM MESTOM V DRŽAVI!

Za Mlinarkami je že četrti teden priprav na novo tekmovalno sezono, ki se prične 10. septembra. Glavnino priprav bodo opravile v domači Ajdovščini, vmes pa bodo sodelovale tudi na dveh turnirjih.

Ekipa Mlinotesta je v primerjavi z lansko sezono doživela nekaj ”kozmetičnih” popravkov. Izkušeno desnokrilno igralko Natašo Janković Rustja je zamenjala reprezentantka Živa Čopi, ki je do sedaj branila barve Krke. Občasno bodo klubu na voljo še Petra Sanabor in Jana Krapež. Iz mladinske šole sta bili v prvo ekipo promovirani vratarka Zala Vuk in Ema Grmek. Slednja še okreva po rekonstrukciji križnih vezi in bo za igro pripravljena v začetku prihodnjega leta.

Prijateljska tekma proti Čehinjam

Za Mlinarkami je tudi že prva pripravljalna tekma. Na Policah je gostovala češka zasedba Lazne Kynzvart. Domačinke so slavile z rezultatom 33-32. Pred pričetkom prvenstva bodo Ajdovke v premierno nastopile tudi v dvorani Čuklja v Dornberku, kjer bodo v prijateljski tekmi gostile avstrijsko zasedbo Ferlacha. Konec avgusta jih čaka še mini turnir v Izoli, zadnji preizkus pa sledi v Padovi na mednarodnem turnirju.

Dirigentsko palico bo tudi v novi sezoni vihtel Jan Žbogar, ki bo ob sebi računal na tri pomočnike in sicer na Miho Mohorčiča, Martina Pelicona in Aleksandra Lapajneta.

Če ne bo velike smole z zdravjem, nas bo dovolj za rotacijo in vzdrževanje visokega ritma igre med prvenstvom. Veseli me vrnitev visoke domačinke Nine Kovšca, ki je povsem pozdravila poškodbo rame. Veliko pričakujemo tudi od mladinskih reprezentantk Nene Černigoj in Zale Vuk. Računamo na dobro uigranost, ker sprememb v ekipi skoraj ni. Spet se podajamo v lov na drugo mesto v državi in na finale pokala Slovenije.

Jan Žbogar (trener)

Kot že rečeno se bo nova tekmovalna sezona pričela v drugem tednu septembra. Sistem je enak prejšnji sezone, le da 1. liga (modra skupina) šteje 8 najboljših ekip iz prejšnje sezone, druga liga (zelena skupina) pa sedem. Mlinarke v prvem krogu čaka v gosteh neugodna Litija, že v drugem pa se na ajdovskih Policah obeta derbi, saj v mesto burje prihaja novomeška Krka.

RAZPORED TEKEM (redni del):

  1. krog – ŽRD LITIJA – ŽRK MLINOTEST
  2. krog – ŽRK MLINOTEST – ŽRK KRKA
  3. krog – ŽRK VELENJE – ŽRK MLINOTEST
  4. krog – ŽRK Z’DEŽELE CELJE – ŽRK MLINOTEST
  5. krog – ŽRK MLINOTEST – ŽRK PTUJ
  6. krog – ŽRD IZOLA – ŽRK MLINOTEST
  7. krog – ŽRK MLINOTEST – RK KRIM MERCATOR

Po odigranih 7. krogih sledijo še povratne tekme (8-14. krog). Po končanem rednem delu sledi še končnica.