KONČNICO PRIČELI S PORAZOM

Pred najboljšimi rokometnimi klubi v državi je najpomembnejši mesec v sezoni. Mlinotest se v družbi Krima, Celja in Krke bori za medalje. Prva težka preizkušnja se Ajdovkam ni najbolj posrečila, v kultnem Golovcu so bile Celjanke boljše s 27:25.

Prav Celjanke so po doslej prikazanem veljale za najnevarnejšega konkurenta v boju za drugo mesto, saj je evropski Krim trenutno nedosegljiv. Ajdovke so po prvem delu in odigranih četrtfinalnih dvobojih (letošnja novost lige) zasedale drugo mesto s 30. točkami, točko manj pa so imele Celjanke, medtem ko Krka zaostaja na četrtem mestu še štiri točke več od Celja. Krim se v končnico podaja s prvega mesta s osvojenimi 36. točkami.

Mlinarke so v dveh nastopih s Celjankami dosegle zmago in remi. V Golovcu, 18. septembra je bilo 25:25, potem, ko je krožna napadalka Urša Zelnik v zadnji sekundi rešila točko. Na povratnem srečanju pred polnimi Policami pa so igralke Mlinotesta zabeležile zmago z rezultatom 26:22.

Prvo srečanje končnice je bilo torej eno tistih, kjer se je že odločalo katera ekipa bo najbližje drugemu mestu v državi. Tekmo v Celju so Mlinarke dobro začele, v šesti minuti vodile z 2:4 in tudi v nadaljevanju prvega dela narekovale tempo. A domačinke so hitro vzpostavile ritem in držale korak z Ajdovkami. Glede na izenačen prvi polčas, 13:13, je bil jasno, da se bo tekma odločila v končnici in da si bo težko katera izmed ekip priborila izdatnejšo prednost.

Dvoboj se je v celjsko korist pričel nagibati že kmalu po prihodu igralk iz slačilnic. V šesti minut nadaljevanja je domača vratarka ubranila strel Nuše Fegic, v nasprotnem napadu pa so domačinke zadele in povedle. Ajdovke so hitro odgovorile s tremi zaporednimi zadetki in novim vodstvom 18:19. Nato pa se je ajdovski mlin ustavil in Celjanke so ušle na 24:21. Do konca srečanja je sicer ostalo še dovolj, a moči in energije je bilo premalo, da bi Mlinarke zrežirale preobrat v samem zaključku srečanja.

Abina je bila najbolj razpoložena v napadu Ajdovk.

Pri Ajdovkah je bila najbolj razpoložena Ana Abina, ki je dosegla osem golov, štiri jih je dosegla Nataša Janković Rustja. V gostujoči ekipi sta jih po pet dosegli Lea Krajnc in Katja Čerenjak.

Nova priložnost za Mlinarke bo na sporedu v soboto, 7. maja, ob 18. uri, znova gosteh, tokrat pri novomeški Krki.


ŽRK Z’DEŽELE 27:25 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (13:13)
Abina A. 8; Janković Rustja N. 4; Hrovatič K. 9 obramb.