GRANITNA OBRAMBA KRIMA NI DOVOLILA PRESENEČENJA

Končan je dolgi niz neporaženosti Mlinark, saj so zadnjič na Policah izgubile davnega 27. aprila 2019. Krivec za poraz pa so serijske državne prvakinje, igralke Krima. Na derbiju z vrha lestvice, ki ga je bilo moč spremljati tudi preko TV zaslonov, so v Ajdovščini domači Mlinotest premagale z 18:31. V dresu Mlinark je bila najučinkovitejša Nuša Fegic s šestimi zadetki.

Vratarka Jovana Risović je povzročala Ajdovkam precej preglavic.

Včeraj zvečer se je na ajdovskih Policah odvil težko pričakovani spopad med domačim Mlinotestom in Krimom Mercatorjem. Ljubljanske rokometašice so si hitro nabrale prednost, po petnajstih minutah igre so povedle za štiri zadetke in spravile domačo ekipo v težave. Z dobro in disciplinirano igro v obrambi so Mlinarke nekako držale priključek in ohranjale zaostanek okrog petih zadetkov, na odmor pa odšle z “znosnih” 6:12. V oči bode veliko število zgrešenih ”zicerjev”, ki so v veliki meri poskrbeli, da je bil Krim vedno na varni razdalji. Da v Ajdovščini zagotovo ne bo prišlo do presenečenja so Krimovke poskrbele v uvodu drugega dela. Rokometašice Mlinotesta kar 12 minut niso uspele najti poti do ljubljanske mreže, na nasprotni strani pa so Ljubljančanke dosegale lahke zadetke in povedle z varnih 9:23. Kljub vsemu se je tekma nadaljevala v visokem in dokaj enakovrednem boju, Ajdovke so v zaključku tekme dvignile svoj ritem in tekmo zaključile z 18:31.

Mlinarke je boljšega rezultata stala slaba igra v napadu.

Z deseto zmago v sezoni se je ljubljanska ekipa Ajdovkam, ki so odigrale dve tekmi več, približala le na točko zaostanka.  Za Mlinotest, ki v soboto gostuje v Žalcu pa je to prvi letošnji prvenstveni poraz.


Ponedeljek , 1. 2. 2021 | Zaostala tekma 10. kroga, 1.A DRL | Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST 18:31 RK KRIM MERCATOR (6:12)

Strelke Mlinotest: Fegic N. 6; Leški V. 5; Janković Rustja N. in Ferfolja T. po 3 zadetke. Petrukhina A. (5 obramb), Bratina A. (3 obrambe).

Zapisnik srečanja

* Povzeto po Lokalne Ajdovščina

* Foto: Robert Ferjančič RF