DREVI DERBI MED MLINOTESTOM IN KRIMOM

Nocoj ob 20.00 se obeta vroč dvoboj na ajdovskih Policah med Mlinotestom in Krimom. Obe ekipi sta podobno kot lani najboljši v državi in zagotovo bomo priča kvalitetnemu obračunu. Na žalost bodo tribune še vedno samevale, v normalnih okoliščinah pa bi verjetno bile razprodane.

Dvorana bi danes v ”normalnem svetu” zagotovo pokala po šivih

Danes v mestu burje gostuje serijski prvak Krim Mercator iz Ljubljane. Zaradi omejitev povezanih s koronavirusom si bodo lahko ljubitelji rokometa prenos derbija edinih dveh še neporaženih ekip v prvnestnvu ogledali v televizijskem prenosu na SportKlubu 1. Domači klub bo tudi, kot vsako tekmo doslej zagotovil prenos preko Youtube kanala in Facebook strani.

Pred obračunom sta za Primorske novice spregovorila trener Mlinark Jan Žbogar in pa nekdanja članica Mlinotesta Maja Svetik.

Z vsemi ključnimi igralkami smo na tekmo dobro pripravljeni. Krim je s številnimi tujkami in z izkušnjami v ligi prvakov favorit, verjamem pa, da smo sposobni postaviti čvrsto obrambo in upočasniti ljubljanski nalet. Cilj je, da ostanemo rezultatsko blizu, da napravimo malo napak ter da izkoristimo vse priložnosti za protinapade in odprte strele, ki se bodo pač ponudile.

Jan Žbogar (glavni trener Mlinotesta)
Maja Svetik – lani še v rdeče-črnem dresu Mlinark, danes na nasprotni strani v dresu Krima

Lepo se je vrniti domov, še posebej tako, dan prej in z eno vožnjo manj na dan tekme. Tekmo bomo vzele resno. Zavedamo se, da je Mlinotest edina slovenska ekipa, ki lahko drži korak z nami tudi v drugem polčasu, vendar pa mislim, da imamo dovolj kakovostne širine, da lahko v končnico vstopimo z dovolj prednosti za mirno pot do zmage.

Maja Svetik (igralka Krima in nekdanja članica Mlinotesta)

Ponedeljek, 1. februarja, ob 20.00 / Velika dvorana Police Ajdovščina
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : RK KRIM MERCATOR