AJDOVKAM SUPER POMEMBNA ZMAGA!

Po porazu proti Krimovkam so se ajdovske rokometašice hitro pobrale in slavile na zahtevnem gostovanju v Žalcu. Mlinarke so pred tekmo ostale brez Maje Grmek in Veronike Leški, obenem pa že več kot dva meseca pogrešajo Špelo Arnič. Po izenačenem prve delu tekme, so Primorke v drugem delu dokazale svojo premoč in slavile z 21:25. S to zmago ostajajo na vrhu nepopolne prvenstvene lestvice.

Mrmolja je dosegla sedem zadetkov.

V težki in trdi tekmi, kot se za derbi spodobi, je na koncu daljša klop Ajdovk naredila svoje. Po neodločenem izidu iz prvega polčasa so Mlinarke zmagale z rezultatom 21:25 (12:12). Rokometašice RK Zelene Doline so tekmo odprle z ukradeno žogo in protinapadom, ki se je končal z golom Neže Herodež za prvo vodstvo na tekmi. Tudi kasneje je domačinkam uspelo z dobro obrambo držati korak z favoriziranimi Ajdovkami vse do zaključka prvega dela igre. 

V napadu je vse niti igre imela v rokah reprezentanka Nuša Fegic.

V podobnem ritmu se je pričel tudi drugi polčas, nato pa so se pričele težave domačih. Mlinarke so močno strnile svoje vrste v obrambi in prednost je začela naraščati. Žalčanke so imele precej težav v napadu, kar so Ajdovke znale kaznovati in s hitrimi protinapadi tlakovale pot proti novi zmagi. Za malce negotovosti sta dobrih pet minut pred koncem srečanja poskrbela sodnika, ki sta zaradi negodovanja ajdovske klopi, ob že prejeti dvominutni kazni, dodala še eno in rokometašice Mlinotesta so se morale znajti le s štirimi igralkami v polju.  A številčne prednosti Žalčanke niso uspele izkoristiti in tako so Ajdovke uspele zadržati vodstvo ter končati tekmo z zasluženo zmago, s štirimi goli prednosti in rezultatom 21:25.

Pri Mlinotestu sta največ golov dosegli Dominika Mrmolja (7) in Nuša Fegic (5). V naslednjem krogu v mestu burje gostujejo igralke Velenja.

Benčina je vse tri zadetke dosegla v drugem polčasu.

Sobota, 6. 2. 2021 | Prvenstvena tekma 16. kroga, 1.A DRL | Žalec

RK ZELENE DOLINE ŽALEC 21:25 ŽRK MLINOTEST (12:12)

Strelke Mlinotest: Mrmolja D. 7; Fegic N. 5; Benčina T. 3; Petrukhina A. (8 obramb).

Zapisnik srečanja

* Povzeto po Lokalne Ajdovščina

* Foto: Slavko Kolar