12. ZMAGA V SEZONI!

Rokometašice Mlinotesta so z rutinsko zmago nad Velenjem spet (začasno) prevzele vodstvo na lestvici, trener Jan Žbogar pa je lahko odpočil nosilke igre. Igralne minute je odlično izkoristila mlada Nina Kovšca, ki je bila s sedmimi zadetki prva strelka Mlinark.

Ajdovke so svojo pot do 12. zmage v sezoni pričele tlakovati že od samega pričetka obračuna. Udarna postava Ajdovk je brez težav rešetala mrežo nasprotne vratarke, z organizirano igro v obrambi pa so domače punce povzročale obilo preglavic Velenjčankam v napadu. Ob polčasu je na semaforju kazalo 20:6.

Dveh zadetkov se je veselila tudi Tjaša Mihelj.

Vse do konca tekme se položaj na igrišču ni kaj prida spremenil. Trener Žbogar je zato precej igralnih minut namenil mlajšim igralkam, ki so svojo priložnost odlično izkoristile. V vratih je dobro svoje delo opravila Anja Bratina s šestimi obrambami, svojo priložnost je dočakala tudi Lea Elena Vidmar. V napadu je bila razigrana 17-letna Nina Kovšca, ki je sedemkrat zadela mrežo nasprotnic in se tako okitila z nazivom najboljše strelke Mlinotesta. 

Drugi polčas je dirigentsko palico vodila 18-letna Lara Bratina.

V 18. krogu 1. A DRL Mlinotest gostuje na Ptuju.


Sobota, 13. 2. 2021 | Prvenstvena tekma 17. kroga, 1.A DRL | Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST 35:23 ŽRK VELENJE (20:6)

Strelke Mlinotest: Kovšca N. 7, Fegic N. 6; Bytyqi M. 5, Zelnik U. 4.; Petrukhina A. (7 obramb), Bratina A. (6 obramb).

Zapisnik srečanja

* Foto: Robert Ferjančič RF

Prodor in zadetek Nine Kovšca