EVROPSKO SEZONO PRIČENJAMO V GRČIJI

Poletnega premora je konec. Z sredinim večernim treningom so v novo sezono uradne zakorakale rokometašice ajdovskega Mlinotesta. Z mislijo na lansko sezono, ki je bila ena izmed najuspešnejših v klubski zgodovini bo v letošnji poleg obeh domačih tekmovanj, fokus tudi na Evropi.

Trener Jan Žbogar je na zboru pozdravil dvajset igralk. Med njimi smo našli tudi nove obraze. Iz mladinske ekipe so se na uvodnem treningu članicam pridružile sestri Melanija in Karolina Petejan, Naja Božeglav ter Nika Troha. Blizu povratka po težji poškodbi je tudi Ema Grmek. Vratarka Zala Vuk pa je bila promovirana v člansko ekipo že v lanski sezoni.

V ekipi je sicer prišlo do menjave generacij, saj je klub zapustilo nekaj izkušenih igralk, kot so Teja Ferfolja, Veronika Leški, poslovili sta se tudi obe vratarki Anja Bratina in Klara Hrovatič. Namesto njiju bosta za novo konkurenco v vratih skrbeli Karin Kuralt in Eva Ribič, okrepitvi v polju pa sta Patricija Pikl in Leila Mujanović.

Gremo vse tekme na zmago, tudi če vemo, da je Krim močnejši tako na igrišču kot finančno. Se ne predajamo, verjamemo, da ‘na eno tekmo’ je vse mogoče, in cilji ostajajo enaki – pobrati kakšno lovoriko, mogoče lahko v pokalu računamo na kakšno presenečenje, oz. vsaj enkrat v sezoni premagati Krim. To so malo višji cilji, drugače pa je osnovni cilj drugo mesto.

Jan Žbogar, trener

Domače prvenstvo se pričenja sredi septembra. Že v uvodnem krogu bomo spremljali derbi, saj Ajdovke gostujejo v Celju, pri tretji ekipi lanske sezone.

Drugo sezono v ajdovskem dresu pričenja tudi Živa Čopi.

Po dveh letih se v Ajdovščino vrača Evropa. Mlinarke se bodo 23. in 30. septembra pomerile proti Panorami iz Soluna, ki je v grškem prvenstvu osvojila peto mesto. Prva tekma bo v Ajdovščina, 23. septembra, povratna pa teden dni kasneje v Solunu.

Žbogar trdi, da je žreb ugoden, njegovim varovankam pa motivacije ne bi smelo manjkati: ”Zagotovo če želiš kaj več narediti, moraš premagati tudi dobre ekipe. Grkinje so solidna ekipa, ampak verjamem, da bomo uspešni, za kasneje pa je težko karkoli napovedati, ker si odvisen od žreba. Je pa to zagotovo ena velika motivacija in priložnost za napredovanje ter nabiranje novih izkušenj. V ta pokal ne gremo pohajati, ampak tekmovati in poskušati priti v polfinale ali celo finale.”

Ekipa za sezono 2023/24:

Vratarke: Karin Kuralt, Zala Vuk, Eva Ribič
Krila: Lara Bratina, Maja Grmek, Živa Čopi, Patricija Pikl, Ema Grmek, Asja Štrukelj
Pivoti: Urša Zelnik, Katarina Makovec, Naja Božeglav, Karolina Petejan.
Zunanja linija: Nina Kovšca, Staša Brecelj, Nena Černigoj, Ana Abina, Nuša Fegic, Leila Mujanović, Sladjana Perazić, Nika Troha, Melanija Petejan.