15. zmaga v sezoni

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta ne popuščajo. Na težkem gostovanju v Celju proti četrtouvrščeni ekipi ŽRK Z’dežele so dosegle še svojo 15. zmago v sezoni. Končni rezultat 19:23. 

Pot do zmage v Celju še zdaleč ni bila enostavna. Še več, Mlinarke so se morale krepko potruditi, da so dve točki prinesle v Ajdovščino. Srečanje bi lahko v grobem označili za tekmo z veliko številom tehničnih napak in pa dobrih obramb obeh vratark. Ajdovkam je živce parala domača vratarka Andreja Perić. Slednja je v celotni tekmi ubranila kar štiri sedemmetrovke in še kopico drugih strelov. Nič manj ji na drugi strani ni ostala dolžna Aleksandra Petrukhina, ki je v odločilnih trenutkih obvarovala Mlinotest.

Nataša Janković Rustja

Obračun se je prelomil slabih deset minut do konca. Do tedaj je imela ekipa ŽRK Z’dežele rahlo rezultatsko pobudo. Mlinarke so nato  v obrambi prestavile v najvišjo možno prestavo s katero so prisilile domačinke, da so v napadu imele hude težave, da so sploh streljaje proti vratom. Na nasprotni strani je stvari v svoje roke vzela izkušena Nataša Janković Rustja in s tremi zaporednimi zadetki preobrnila rezultat. Mesninke nikakor niso našle odgovora v napadu in tako so igralke Mlinotesta slavile s 19:23, ter imajo po 16. krogih na svojem kontu 30 točk.

V soboto, 7. 3. 2020 bo na sporedu Primorski derbi med Koprom in Mlinotestom. Srečanje v Šolski dvorani v Kopru se bo pričelo ob 18.00.