Maji Svetik zlata plaketa za športne dosežke v letu 2019

V petek, 28. 2. 2020 je v Dvorani prve slovenske vlade potekala slavnostna podelitev priznanj Športne zveze Ajdovščina za najboljše športnike in športnice v letu 2019. Pred polno dvorano sta prireditev odlično povezovala Sandi Škvarč in Lucija Bratina.  Med nagrajenci so bile tudi članice ŽRK Mlinotest Ajdovščina. 

Zlato priznanje ŠZA je prejela Maja Svetik.  Kapetanka Mlinotesta, ki se po sezoni seli k ljubljanskemu Krimu,  je stalna članica slovenske ženske reprezentance, ki je nastopila na decembrskem svetovnem prvenstvu na Japonskem. Maja je 11x zatresla nasprotnikovo mrežo na sedmih odigranih srečanjih. Slovenska reprezentanca je med drugim v prvem kolu s 26-32 premagala kasnejšo svetovno prvakinjo Nizozemsko. Odlične igre prikazuje tudi v državnem prvenstvu, saj članice po 16. krogih zasedajo drugo mesto v državi (15 zmag, 1 poraz).

Bronasti priznanji sta prejeli tudi Nina Kovšca in Tjaša Mihelj.  Nina Kovšca je članica reprezentance Slovenije do 17 leta starosti. Meseca avgusta 2019 je v Celju potekalo Evropsko prvenstvo U17. Nina je bila standardna igralka prve postave, ki je zasedla 10. mesto od 16. reprezentanc. Na prvenstvu je dosegla 12 zadetkov. 20-letna Tjaša Mihelj bila v lanski sezoni članica mladinske slovenske rokometne reprezentance (U19). V mesecu juliju 2019 je bila članica izbrane vrste na mladinskem evropskem prvenstvu, ki je potekalo na Madžarskem (Gyor) – 16 reprezentanc. Sloveniji se ni uspelo prebiti iz predtekmovanja. Tjaša Mihelj je na 4 tekmah dosegla 3 zadetke.

Na prireditvi je srebrna priznanja vsem dobitnikom podeljevala ajdovska rokometna legenda Aleksander Lapajne, ki je tudi v strokovnem štabu članske ekipe Mlinotesta.