V Ajdovščini je vladar Mlinotest in pika!

Včerajšnji derbi med Mlinotestom in Žalcem je prinesel vnaprej odigran derbi 15. kroga državnega prvenstva. Po hudem boju so na domačem igrišču Ajdovke s 23:22 premagale zasedbo Bojana Voglarja in se utrdile na drugem mestu s 28 točkami. Mlinarke imajo na svojem računu kar 14 zmag in so blizu tako želenega drugega mesta v državi.  

”Nati” je bila najboljša strelka Mlinark

Na polnih Policah smo spremljali derbi v pravem pomenu besede. Drugouvrščeni Mlinotest in tretjeurvščeni Žalec sta uprizorila pravi spektakel, začinjen z veliko mero agresivnosti in želje po uspehu.

Obračun so bolje odprle rokometašice Žalca. V uvodnih minutah so imele rahlo pobudo predvsem po natančnih strelih z razdalje Marijete Vidak in odlične vratarke Klare Hrovatič. Slednja je Ajdovkam obranila tudi tri sedemmetrovke. Mlinotest je vseskozi držal priključek, a so Štajerke vedno rahlo bežale. V 23. minuti so si po zadetku njihove najboljše igralke Marijete Vidak priigrale tri zadetke naskoka (9:12). Mlinarke so se v zaključku polčasa približale po dveh zadetkih Nataše Janković Rustja. Prvi polčas se je končal z rezultatom 13:14.

Ferfolja in Benčina sta odigrali obrambo za učbenike

Drugi del derbija se je pričel s zelo agresivno ajdovsko predstavo. Z vstopom v igro ene izmed najbolj izkušenih domačih igralk Tine Benčina, je centralni blok Primork postajal iz minute v minuto trdnejši. Prebudili so se tudi navijači in Police so pričele dihati z igralkami kot eno. Po zadetku Urše Zelnik v 37. minuti je Mlinotest prvič na srečanju povedel (15:14). Odprlo se je tudi vratarki Aleksandri Petrukhini, ki je nanizala nekaj zaporednih obramb. Pomembno vlogo pri zmagi je imela Mirjeta Bytyqi. Ob odlični predstavi obeh levičark Dominike Mrmolja in Nataše Janković Rustja ji je trener Dean Kovšca v prelomnih trenutkih zaupal odločilne strele iz sedmih metrov. Hladnokrvna Bytyqijeva je zadela vse tri kazenske strele iz treh poskusov. Mlinotest je v 53. minuti povedel za štiri, prav po zadetku prej omenjene Mirjete Bytyqi. Vse je kazalo na to, da je zmaga že trdno v rokah domačih igralk.

Hladnokrvna izvajalka 7-m – Mirjeta Bytyqi

Neumorne in borbene Žalčanke se niso predale in se v zaključku tekme približale po dveh slabo odigranih napadih Mlinotesta. Desnokrilna igralka Kaja Krebs je s svojim četrtim golom minuto pred koncem vrnila Žalec med žive (23:22). Zadnji napad za dokončno potrditev zmage so imele Mlinarke, a so ga igralke Žalca obranile in s tem dobile priložnost za osvojitev točke. Mlinarke so skupaj z navijači in fenomenalno obrambo zaustavile poskus Žalca, tako da slednji ni uspel niti zaključiti proti vratom Petrukhine. Igralni čas se je iztekel in nova zmaga je bila v žepu. Najboljši strelki pri domačih sta bili Nataša Janković Rustja s šestimi in Dominika Mrmolja s petimi zadetki. Pri Žalcu je blestela Marijeta Vidak, ki je dosegla kar polovico vseh golov svoje ekipe (11).

Domače rokometašice so z novo zmago zopet dokazale, da z njimi v letošnji sezoni ni šale. 14. zmaga v sezoni in osma zaporedna na domačem parketu jasno govori o tem, da se lahko vsem nasprotnicah v prihodnjih srečanjih, med drugim tudi Žalcu še kako tresejo hlače!


Sreda, 19. 2. 2020 | 15. krog, 1.A DRL | Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST 23:22 RK ZELENE DOLINE ŽALEC (13:14)

Strelke Mlinotest: Janković Rustja N. 6;  Mrmolja D. 5; Svetik M. 4.; Petrukhina A. (8 obramb)