VRAČA SE PERAZIĆEVA!

Sestavljanka igralskega kadra pred novo sezono, ki bo imela tudi evropski pridih je zaključena. Mlinotest je v mesto burje vrnil desno zunanjo igralko Sladjano Perazić, ki bo nadomestila odhod Dominike Mrmolja.

26-letnica, ki prihaja iz Črne Gore je podpisala dvoletno pogodbo. Perazićeva je v Mlinotestu igrala že v sezoni 2017/18, ko je na osemnajstih tekmah dosegla 86 zadetkov.

Sladjana Perazić (68)

V sezoni 2018/19 je nastopala v španski prvi ligi za Zubileta Zuazo, v 2019/20 pri ŽRK Naiši ter v lanski sezoni v Italiji pri AC LifeStyle Handball Erice. Prav v moštvu Ericeja je bila najboljša posameznica moštva, saj je na 15 tekmah dosegla 133 zadetkov, proti italijanskim prvakinjam Jomi Salerno pa je treh obračunih nasprotnicam zabila kar 33 golov.

Perazićevo odlikuje predvsem močan strel z razdalje, s svojimi 187 centimetri pa velja tudi za kvalitetno obrambno igralko.

Po štirih letih sem vesela, da sem se vrnila v mesto burje. S ponosom bom oblekla dres Mlinark in jim pomagala pri uresničitvi ciljev, tako v domačem prvenstvu, kot tudi v evropskem pokalu EHF CUP. Navijačem in soigralkam obljubljam, da bom dala vse od sebe, da izpolnimo vsa naša zastavljena pričakovanja!

Sladjana Perazić

Mlinotest bo v svoje člansko vrsto priključil igralke, ki so v minuli sezoni končale mladinski staž, nekatere izmed njih pa bodo odšle tudi na posojo v ostale prvoligaške klube. Tekom nove tekmovalne sezone pa se bo članicam priključevalo igralke mladinske selekcije, med njimi tudi Neno Černigoj (letnik 2004), ki je kapetanka slovenske kadetske izbrane vrste (U17).

Letošnjo sezono bo zaradi materinstva izpustila do sedaj nepogrešljiva zunanja igralka Špela Arnič, medtem, ko bo Tina Benčina s svojimi izkušnjami občasno pomagala klubu.

EKIPA ZA SEZONO 2021/22:

Vratarke: Anja Bratina, Klara Hrovatič, Janja Tomažič;

Leva krila: Maja Grmek, Petra Sanabor, Tjaša Mihelj, Urška Gulin;

Leve zunanje: Ana Abina, Nina Kovšca, Tina Benčina;

Srednje zunanje: Nuša Fegic, Veronika Leški, Nena Černigoj;

Desne zunanje: Sladjana Perazić, Mirjeta Bytyqi, Staša Brecelj;

Desna krila: Nataša Rustja, Jana Krapež, Aneja Podgornik;

Krožne napadalke: Teja Ferfolja, Urša Zelnik, Klara Komel.