EVROPA SE VRAČA NA POLICE!

Dvakratni zaporedni državni podprvak, ajdovski Mlinotest bo v prihodnji sezoni zastopal Ajdovščino in Slovenijo v evropskem pokalu EHF Cup, so davi sporočili z Mednarodne rokometne organizacije (EHF).

Evropa se po letu 2017 vrača na Police. Ajdovske rokometašice so v omenjenem pokalu v preteklosti že znale poskrbeti za uspehe, saj so se v takratni izvedbi pokala (EHF Challenge) prebile vse do 1/8 finala, kjer so po senzacionalni zmagi nad turškim Zagnosporjem, klonile proti močni španski ekipi Rocasi iz Gran Canarie.

V tokratni izvedbi 2021/22 bo tekmovalo 57 ekip iz celotne Evrope. 7 klubov je že uvrščenih v tretji krog tekmovanja med njimi tudi lanska zmagovalka Costa del Sol Malaga, ostalih 50 pa se bo pomerilo med seboj na izločanje. Mlinarke so postavljene med nosilke v drugem krogu tekmovanja. Prva tekma bo 15./16. oktobra, povratna pa teden dni kasneje.

“Vsi že težko pričakujemo žreb. Nimamo posebne želje, ampak se veselimo nove izkušnje in želimo čim boljše zastopati naš klub in slovenski klubski rokomet v evropskih pokalih.”

Jan Žbogar (glavni trener)

Žreb bo na sporedu, 20. julija ob 11.00 (CET) na Dunaju. Neposreden prenos bo mogoče spremljati na Youtube in Facebook kanalu EHF.

Možni nasprotniki Mlinotesta v drugem krogu EHF Cup so: A.E.S.H. Pylea/GRE, Kristianstad HK/SWE, SSV Brixen Südtirol/ITA, RK Hadzici Interlogistic/BIH, KHF Istogu/KOS, WHC Metalurg/MKD, Spono Eagles/SUI, BT Füchse Powersports/AUT, Valur Iceland/ISL, HC DAC Dunajska Streda/SVK, H.V. Quintus/NED, A.R.C. Alpendorada/POR, HK Hodonin/CZE, AEP Panorama/GRE, AC Life Style Handball Erice/ITA, HRK Grude/BIH, KHF Prishtina/KOS, WHC Cair Skopje/MKD, HSC Kreuzlingen/SUI, Roomz JAGS WV/AUT, IBV/ISL, Ali-Best Espresso Mestrino/ITA, KHF Ferizaj/KOS, Westfriesland SEW/NED in ZRK Despina Prilep/MKD.

Tako so Police pokale po šivih na obračunu Mlinotest – Start Elblag (POL)

Mlinarke bodo priprave na novo sezono pričele 26. julija. Prvi prijateljski preizkušnji bosta na sporedu 5. in 7. avgusta, ko v Ajdovščino prihaja slovaški podprvak IUVENTA Michalovce.