V ZADNJI SEKUNDI REŠILI TOČKO!

Na prvo gostovanje v sezoni so se Mlinarke v soboto odpravile v Celje, kjer jih je čakala domača zasedba Z’dežele Celje. Domačinke so se odlično upirale Ajdovkam, ki so šele v zadnjih trenutkih srečanja uspele zadeti gol, s katerim so si v težki in izenačeni tekmi priborile dragoceno točko. Super asistenco Nuše Fegic je v zadetek za izenačenje spremenila Urša Zelnik.

Ajdovske rokometašice, ki so nastopile brez obolele Ane Abine, so sobotno srečanje dobro odprle in povedle z 1:2. A izjemna borbenost domačih rokometašic ni dovoljevala, da bi se Mlinarke kakorkoli odlepile in prevzele nadzor nad tekmo. Še več, razigrana domača vratarka Andrea Perić, je ustavila kar nekaj ajdovskih napadov, Celjanke pa so obenem učinkovito polnile mrežo in povedle z 11:7. Ajdovke so nato vendarle vzpostavile ravnotežje ter do odmora rezultat izenačile na 13. 

Na nož je šlo praktično od začetka do konca srečanja.

Tudi po odmoru se slika na igrišču ni spremenila in gledalci so lahko spremljali napeto rokometno predstavo, a s kar precej napakami na obeh straneh. Med 38. in 46. minuto je štiri zaporedne zadetke dosegla Nataša Janković Rustja, kar je bilo dovolj za vodstvo z 17:19. A kmalu se je tehtnica nagnila v domačo stran in minuto pred koncem je bilo 25:23. Zdelo se je, da bodo Mlinarke morale položiti orožje, a najprej je izid znižala Maja Grmek, nato so domačinke hitro zapravile napad, v čisto zadnjih sekundah pa je odlično podajo Nuše Fegic, izkoristila Urša Zelnik ter dosegla gol, ki je pomenil prešerno veselje Ajdovk. V dresu Mlinark je svoj uradni debi zabeležila Nena Černigoj in prispevala dva zadetka.

Debi na prvoligaških parketih za Neno Černigoj.

Kljub vsemu lahko rečemo, da so Ajdovke zasluženo odnesle točko iz Celja, čeprav je to verjetno manj, kot so same pričakovale pred začetkom tekme. A sezona se je šele dobro začela, do konca je še precej tekem in s tem tudi priložnosti za izboljšanje svoje igre. Najprej proti ekipi Zelene doline iz Žalca, ki prihaja v Ajdovščino, v soboto, 25. septembra, ob 20. uri.

Nataša Janković Rustja je znova odigrala maestralno.

Pri Celjankah je bila z osmimi zadetki najučinkovitejša Jasmina Pišek, podobno kot na drugi strani Janković Rustja. Slađana Perazić je v ajdovskem dresu zadela šestkrat.


ŽRK Z’DEŽELE CELJE 25:25 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (13:13)
Janković Rustja 8, Perazić 6, Fegic 3; Hrovatič K. 4 obrambe, Bratina A. 1 obramba.

*Povzeto po Lokalne Ajdovščina; Foto: Maja Kezić