TROJICA MLINARK NA SPISKU SELEKTORJA ADŽIČA!

Rokometašice Slovenije bodo oktobra odigrale prvi tekmi v Pokalu EHF euro, v katerem se bodo namesto v kvalifikacijah za EP merile vse tri gostiteljice EP-ja 2022 – poleg Slovenije še Severna Makedonija in Črna gora – ter branilke naslova Norvežanke. Selektor Adžić je na spisek uvrsitil tudi 17-letno Neno Černigoj!

Kot so sporočili z Rokometne zveze Slovenije, je selektor Dragan Adžić na priprave povabil 23 igralk. Na seznamu črnogorskega strokovnjaka se je prvič znašla 17-letna rokometašica ajdovskega Mlinotesta Nena Černigoj, ki je bila minulo poletje na EP-ju za kadetinje kapetanka slovenske izbrane vrste. Na levem krilnem igralnem mestu ji bo družbo delala naša nekdanja kapetanka kluba, Ajdovka Maja Svetik.

Kapetanka Nuša Fegic

Poleg omenjene Nene Černigoj bosta na tekmi s Norveško v kadru tudi organizatorka igre Nuša Fegic in pa letošnja okrepitev Ana Abina. Sicer pa bo slovenska reprezentanca imela še dodatni ajdovski pridih, saj sta med vabljenimi tudi Dominika Mrmolja, ki je zadnji dve sezoni igrala v mestu burje ter tehnični vodja Mlinotesta, Deni Stibilj, ki bo v strokovnem štabu opravljal delo video analitika.

Ana Abina

Norvežanke bodo v četrtek, 7. oktobra, prve tekmice slovenskih rokometašic. Prva tekma bo v mestu Bekkestua, ki leži v neposredni bližini Osla, povratna pa tri dni pozneje ob 17.30 v Stožicah.

Na tekmah z Norveško morda ne bo povsem pravega tekmovalnega naboja, četudi se bomo z njo borili v reprezentančnem pokalu, a velik motiv za nas mora biti že dejstvo, da bomo lahko igrali proti eni najboljših reprezentanc na svetu. Samo proti kakovostnim tekmicam, ki imajo od nas boljše rezultate, lahko dobimo odgovore na vprašanja, na kakšni ravni je trenutno naša reprezentanca ter koliko nam še manjka do najboljših ekip.

Dragan Adžič (selektor Slovenije)

Z reprezentančnim tednom v začetku oktobra se bo ženska reprezentanca začela ozirati proti decembru, ko jo čaka nov nastop na velikem tekmovanju. V drugi polovici aprila si je proti Islandiji izborila sedmi nastop med svetovno elito, ki jo bo gostila Španija.


Danes je bil na sedežu Rokometne zveze Slovenije je opravljen žreb parov osmine finala Pokala Slovenije za ženske. Tokrat bo v pokalno tekmovanje že od prvega kroga vključenih vseh 16 ženskih članskih ekip v Sloveniji. Mlinotest se bo v prvem krogu v primorskem derbiju pomeril proti ekipi Ž.U.R.D Kopra. O napredovanju odloča eno srečanje, slednjega pa bo gostila koprska zasedba.

Pari 1/8 finala Pokala Slovenije