SUVERENA ZMAGA V IZOLI

Ajdovski Mlinotest je na gostovanju v Izoli suvereno opravil svojo nalogo in si priboril se četrto zmago v sezoni. Sledi domača tekma proti Velenju.

Lahko bi dejali, da je bila tekma v Izoli zanimiva do polovice prvega polčasa. Domačinke so držale korak z Mlinarkami do rezultata 5:6. Nato so Ajdovke z ostrejšo igro v obrambi in protinapadi naredile razliko. V tem delu srečanja so bile uspešne predvsem Ana Abina, Leila Mujanović in Urša Zelnik, ki so z delnim izidom 3:0 napovedale, v katero smer bo šel rezultat. Do konca prvega polčasa so si nato varovanke trenerja Jana Žbogarja priigrale devet zadetkov prednosti.

Jan Žbogar (trener Mlinotesta)

Veseli me, da so kljub očitni prednosti v moči in znanju naša dekleta tekmo vzela resno. Ves čas smo bili pravi. Po hitro pridobljeni prednosti smo lahko razbremenili nosilke igre. Počasi dvigujemo formo pred nadaljevanjem evropske sezone.

V drugem delu so priložnost dobile še ostale igralke Mlinotesta. Strelsko sta bila najbolj učinkoviti Petra Kramar in Ana Abina s sedmimi zadetki, šest jih je prispevala Urša Zelnik. V vratih sta Kuralt (9) in Vuk (4) zbrali trinajst obramb.