MLINOTEST DO TRETJE ZMAGE V PRVENSTVU

Mlinarke so tudi na tretji tekmi državnega prvenstva, sicer šele prvi domači, vknjižile gladko zmago. Ekipo ŽRK Žiher hiše Ptuj-Ormož so premagale z rezultatom 43:18.

Ajdovke so že v prvem polčasu zagospodarile na parketu ajdovskih Polic. Z odlično obrambo in hitrimi prehodi v napadalno polovico Ptujčank, so neusmiljeno polnile mrežo gostij. Ob polčasu je bilo na semaforju +15.

Tudi v nadaljevanju Mlinarke niso popuščale in pred kar lepim številom gledalcev navduševale z raznovrstnimi akcijami. Trener Jan Žbogar je že takoj na začetku drugega dela dal priložnost tudi igralkam, ki so do sedaj imela manjšo minutažo. Slednjo je odlično izkoristila Patricija Pikl, ki je bila skupaj z Uršo Zelnik prva strelka srečanja. Obe sta namreč zadeli po osemkrat. Izkazal se je vratarski trio (Kuralt, Ribič, Vuk), ki je skupaj zbral 16 obramb.

Debitantski nastop v članskem dresu Mlinotesta je vpisala 16-letna Melanija Petejan. V krstnem nastopu se je dvakrat vpisala med strelke, po tekmi pa je dejala naslednje:

Držale smo se vseh dogovorov, ki smo se jih dogovorile v slačilnici, zato smo od prve minute dalje nadzorovale potek srečanja. Vesela sem prvih zadetkov za članice in upam, da jih bo tudi v nadaljevanju vedno več.”

V naslednjem krogu Mlinotest odhaja na gostovanje v Izolo. Srečanje bo na sporedu v petek, 27. 10. 2023 ob 20.00

Patricija Pikl je zadela osemkrat.