SREBRNE MLINARKE!

Rokometašice Mlinotesta so v zadnji domači tekmi sezone, gostile državne prvakinje, ekipo Krim Mercator. Ljubljančanke so bile znova pretrd oreh za domačo ekipo, ki je ob koncu srečanja prejela zaslužene medalje za drugi zaporedni naslov slovenskih podprvakinj.

Mlinarke so po dolgem času znova odigrale domače srečanje pred navijači, ki so v lepem številu napolnili dvorano Police. Četa trenerja Jana Žbogarja je pred srečanjem upala, da bo v tokratnem, malce bolj sproščenem srečanju, nudila dostojnejši odpor ljubljanskim rokometašicam. To je Ajdovkam tudi uspelo, a le do 20. minute, ko je za 7:8 zadela Dominika Mrmolja.  

S tem zadetkom Mrmolje so Mlinarke v 17. minuti prišle le na gol zaostanka.

Nato so Krimovke stopile na plin in si priigrale neulovljivo prednost. Ob polčasu je bilo 9:17, ob koncu srečanja pa 16:35. Visok rezultat je predvsem posledica dejstva, da so priložnost za igro, v tekmi, ki ni imela več točkovnega pomena, dobile čisto vse igralke, tudi tiste mlajše, ki jim je bila to dobra izkušnja za nadaljevanje kariere. Ob koncu so bile pri domačih najboljše strelke Nuša Fegic, Dominika Mrmolja iMirjeta Bytyqi s po tremi zadetki. 

Nuša Fegic

Kljub temu, da smo se Krimovkam dobro upirale le v prvem delu prvega polčasa, moramo na koncu Ljubljančankam čestitati za zmago. Me smo svoje cilje v prvenstvu izpolnile že pred to tekmo, sedaj sledi slavje ob osvojenem drugem mestu v državi.

Nuša Fegic (kapetanka)

Mlinarke so po koncu tekme, ki je kot rečeno prvič po dolgem času potekala pred gledalci, prejele zaslužene medalje za naslov državnih podprvakinj. Za konec sezone jih čaka še gostujoče srečanje proti ekipi RK Zelene doline Žalec. Nato pa več kot zaslužene počitnice in priprava na naslednjo, morda tudi evropsko sezono.

Državne podprvakinje za sezono 2020/21

Sobota, 22. 5. 2021 | Prvenstvena tekma 5. kroga končnice, 1.A DRL | Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST 16:35 RK KRIM MERCATOR (9:17)

Strelke Mlinotest: Fegic N., Bytyqi M. in Mrmolja D. po 3; Aleksandra Petrukhina (8 obramb), Bratina A. (3 obrambe).

Zapisnik srečanja

Povzeto po: Lokalne Ajdovščina

Foto: Robert Ferjančič