KADETINJE IN ČLANICE Z ODLIKO ODPRAVILE SVOJO NALOGO!

Z včerajšnjo tekmo proti ekipi RK Zelene doline Žalec se je zaključila sezona za ajdovske rokometašice. Slovenske viceprvakinje so še enkrat več potrdile svojo kakovost in zmagale s 24:30. Pred njimi so le rokometašice Krima, Ajdovke pa so z osvojenimi 43-imi točkami trdno zasidrane na drugem mestu. Kadetska ekipa pa je z odlično igro premagala neposredne konkurentke in se z zmago uvrstila med šest najboljših ekip v Sloveniji.

Mlinarke so na zadnji tekmi v letošnji sezoni, na gostovanju v Žalcu, premagale domačo ekipo s šestimi goli razlike. Ajdovke so vodile skozi celotno srečanje tudi, ko so se Žalčanke približale so igralke Mlinotesta ohranile mirno kri. Najbolj uspešni pri Mlinarkah sta bili Dominika Mrmolja z osmimi in Teja Ferfolja s šestimi zadetki, Aleksandra Petrukhina je zbrala sedemnajst obramb. S tem je sezona zaključena, cilj izpolnjen, na vrsto pa prihaja zaslužen počitek.

Kadetinje so v prestolnice igrale odločilno tekmo za preboj med najboljših šest moštev v Sloveniji. Kljub obilici težav s poškodbami so varovanke Ane Žigon premagale RK Olimpijo in se uvrstile v končnico za prvaka.

Vrhunska predstava kadetinj je bila nagrajena z uvrstitvijo med TOP 6 v Sloveniji

Sicer pa se bo v ponedeljek popoldne v Zrečah zbrala ženska članska reprezentanca. Ta bo reprezentančni teden, ki ga je evropska rokometna zveza letos na novo dodala v svoj koledar, izkoristila za različna testiranja in medsebojno povezovanje. Poleg vseh najboljših, trenutno razpoložljivih rokometašic je selektor Dragan Adžić na priprave povabil nekaj novink, ki jih bo lahko v živo spremljal z roba igrišča. Ajdovski Mlinotest bodo zastopale Nuša Fegic, Teja Ferfolja in Dominika MrmoljaNina Kovšca pa bo začela priprave z mladinsko reprezentanco, ki jo čaka julijsko evropsko prvenstvo v Celju.


Sreda, 27. 5. 2021 | Prvenstvena tekma 6. kroga končnice, 1.A DRL | Žalec

RK ZELENE DOLINE ŽALEC 24:30 ŽRK MLINOTEST (13:17)

Strelke Mlinotest: Mrmolja D. 8; Ferfolja T. 6; Petrukhina A. (17 obramb).

Zapisnik srečanja