Špela Ferfolja nova kapetanka Mlinark

Lanskoletne državne podprvakinje bodo čez dobrih štirinajst dni pričele s pripravami na novo tekmovalno sezono. Po odhodu dosedanje kapetanke Maje Svetik v ljubljanski Krim je nova kapetanka Ajdovk postala Špela Ferfolja.  S 25-letnico smo ob dodelitvi nove vloge opravili krajši pogovor. 

Špela, kako se počutiš v novi vlogi kapetanke ajdovskega Mlinotesta?

Vesela sem, da mi je bila zaupana nova vloga, v takšni ekipi. Punce se med seboj že dobro poznamo, saj smo skupaj že kar nekaj sezon. Vemo, da večina igralk ostaja, dobili pa smo še dve dobri okrepitvi in mislim, da bomo vse kot celota lepo sodelovali in strmeli k istim ciljem. Pričakujem hiter in kvaliteten rokomet. Za to imamo vse možnosti, tako v igralskem kot v trenerskem kadru.

Novo vlogo ti je zaupal novi trener Miha Mohorčič. Torej boš njegova podaljšana roka na parketu. 

Mihi se za to priložnost zahvaljujem, obenem se pa zavedam, da bom na sebi imela še dodatno odgovornost. Vsekakor bom napravila vse kar je v moji moči, da bo kemija v slačilnici in izven nje na najvišjem možnem nivoju. Ob tej priložnosti bi se zahvalila generalnemu sponzorju – podjetju Mlinotest, ki nam v teh nepredvidljivih časih zvesto stoji ob strani, obenem pa bi pohvalila UO kluba, da je vložil veliko truda zato, da  je jedro ekipe ostalo skoraj nespremenjeno.

V klubu si že skoraj deset let in pri 25. letih veljaš za eno izmed najizkušenejših Mlinark. Kateri trenutek v karieri v dresu Mlinotesta se ti je do sedaj najbolj vtisnil v spomin?

Težko bi izpostavila samo en trenutek.  Za vedno si bom zapomnila prvi nastop v selekciji kadetinj, prvi članski nastop, vsak primorski derbi. Zagotovo nebom pozabila zmage proti Krimu, ki je prinesla takratno 3. mesto in s tem evropsko pravljico v naslednjih dveh sezonah (2014/15 in 2015/16). Velja omeniti tudi finale pokala- drugo (2016) in tretje mesto (2017) kar bo ostalo zasidrano v spominu. Prav vsaka sezona pusti lep pečat, kakor ga je tudi letošnja, pa čeprav skrajšana, s prelepim dosežkom.

V mesto burje se vrača tudi tvoja sestra Teja, s katero bosta ponovno združili moči. Do kje lahko letos seže Mlinotest?

Teja in Špela Ferfolja

Z novima okrepitvama je Mlinotest pridobil še na izkušnjah, tako v obrambi kot v napadu. Poleg Veronike Leški je klub okrepila tudi moja sestra Teja, s katero bova šele drugič v 1. A DRL zaigrale v isti ekipi. Veselim se že trenutka, ko bova skupaj stopili na parket in se borili za barve Mlinotesta. S takšno ekipo lahko pričakujemo enakovredne boje na mestih tik pod vrhom. Od prve pa do zadnje igralke ter s celotnim trenerskim štabom, lahko premagamo prav vsakega nasprotnika. Držimo pesti tudi za športno srečo. Glede na trenutno situacijo z virusom, si želim, da se sezona izpelje po začrtani poti in ob navzočnosti naših zvestih navijačev, ki nas lahko popeljejo vsaj do ponovitve lanskega rezultata.

Vlogo druge kapetanke bo prevzela novopečena reprezentantka Nuša Fegic.