Ajdovke pripravljene na začetek nove sezone

V soboto se pričenja prvoligaški ženski ples na rokometnih igriščih. Tam bodo vsekakor vidno vlogo odigrale igralke ajdovskega Mlinotesta. Ekipa, katero sta pred sezono prevzela Miha Mohorčič in Jan Žbogar, bo poskušala ponoviti lansko drugo mesto v državi.

Trener Miha Mohorčič

Za Mlinarkami je več kot mesec dni težkih priprav na novo tekmovalno sezono 2020/21. Moštvo, ki je pred sezono ostalo brez Maje Svetik, a se okrepilo s Tejo Ferfolja in Veroniko Leški odkrito cilja v vrh prvenstvene lestvice. Kljub krizi novega koronavirusa je generalni pokrovitelj Mlinotest d.d zagotovil, da je ekipa v primerjavi z lansko sezono ostala praktično nespremenjena. To vliva še dodatno mero optimizma prvemu možu strokovnega štaba Mihi Mohorčiču: ”Vesel sem, da se bo sezona kmalu začela in da se vrnemo na igrišča. V pripravljalnem obdobju smo dobro trenirali in pričakujem, da bodo punce igrale na podobnem ali morda še na višjem nivoju, kot so pred prekinitvijo prejšnje sezone.”

Sicer so Primorke v sklopu priprav odigrale pet prijateljskih srečanj, od tega štiri proti prvoligašem. Izkupiček pa štiri zmage in remi proti mladinski ekipi domačega RK Ajdovščina. ”Vzdušje v ekipi je super, punce so me lepo sprejele, tako, da se v Ajdovščini počutim zelo dobro. Pridno smo trenirale cel mesec, prvi pokazatelj pa bo že tekma v soboto. Mislim, da imamo zelo kakovostno ekipo in upam, da bomo to izkoristile ter ponovile vsaj lanski uspeh. Mogoče pa nam s pravo dnevno formo in zvrhano mero želje uspe še kaj več, sanjati je vedno dovoljeno”, pa nam je zaupala Veronika Leški, novinka v dresu Mlinark.

Tehnični del kluba je pridobil tudi pozitivno mnenje s strani NIJZ in UE Ajdovščina za izvedbo tekem z omejenim številom gledalcev. V primeru, da ne bo drastičnega poslabšanja epidemiološke slike, si bo lahko obračune s tribune Polic neposredno ogledalo 150 navijačev. V naslednjih dneh bo tudi zaživela prodaja sezonskih vstopnic, ki bo imela za imetnika določene ugodnosti. Klub bo poskušal zagotoviti tudi večje število neposrednih spletnih prenosov.

V soboto, 5.9. v prvem gostimo igralke Zagorja, ki so v lanski sezoni pokorile drugoligaško konkurenco. Sicer pa ima Zagorje bogato rokometno zgodovino, navsezadnje so tudi zadnje, ki so uspele iztržiti Krimu prvenstveni naslov v sezoni 2015/16.

Rezultati prijateljskih srečanj:

  • ŽRK MLINOTEST 25:17 ŽRK IZOLA
  • ŽRK MLINOTEST 30:30 RK AJDOVŠČINA (mladinci)
  • ŽRK Z’DEŽELE 20:32 ŽRK MLINOTEST
  • ŽRK IZOLA 25:29 ŽRK MLINOTEST
  • ŽRK MLINOTEST 41:28 ŽRK VELENJE

Razpored 1. kroga | 1.A DRL 2020/21