SIJAJNA IGRA OKRONANA Z NOVO ZMAGO!

Rokometna poslastica na Policah se je zaključila z zmago ajdovskih rokometašic, ki so v derbiju kroga ugnale neugodne Celjanke. Bilo je 26:22, s tem pa so se Ajdovke na prvenstveni lestvici skočile pred Štarjerke. V sredo prihaja v mesto burje serijski prvak Krim Mercator.

Mlinarke so nagradile navijače z odlično igro

Derbi 1. DRL na ajdovskih Policah se je razpletel po željah rokometašic Mlinotesta in njihovih navijačev. Okrog 300 se jih je zbralo na tribunah največje ajdovske športne dvorane in videli so odlično rokometno predstavo dveh dokaj izenačenih ekip, ki se borita za primat drugouvrščenih v Sloveniji. Prvo mesto seveda zasedajo Krimovke, ki so še vedno korak pred ostalo slovensko konkurenco.

Sandi Škvarč je pred srečanjem podelil nagrado Mlinarkam za ”Naj ekipo Primorske 2021”

Sobotno tekmo so Mlinarke začele v izjemnem ritmu. Z agresivno obrambo in nato s hitrimi protinapadi so popolnoma razorožile Celjanke, ki so se že v deveti minuti znašle v zaostanku s 6:1. A so nato hitro vzpostavile ravnotežje in malce preveč evforične Ajdovke ujele na 6:5, Sledila je reakcija domačega trenerja Žbogarja, ki je najprej z minuto odmora umiril svoje punce, nato pa malce premešal začetno postavo. To je bilo dovolj, da so rokometašice Mlinotesta znova ujele pravi ritem in držale nasprotnice na varni razdalji. Polčas se je zaključil s 13:10, v korist domače ekipe.

Zanimiva, kakovostna in borbena predstava se je nadaljevala tudi v drugem delu. Ajdovke so bile sicer korak pred tekmicami, a na premalo varni razdalji, da bi lahko že vnaprej slavile zmago. Zato je sledila napeta končnica, v kateri so Mlinarke dokazale svojo kakovost. Klara Hrovatič je zbrala nekaj pomembnih obramb, Veronika Leški zadela morda odločilno sedemmetrovko, Nataša Janković RustjaSlađana Perazić in Ana Abina pa so poskrbele, da zmaga v zadnjih sekundah ni bila ogrožena. Čisto za konec je mlada Nena Černigoj zadela za končnih 26:22 in sledilo je veliko veselje domačih igralk, ki so prikazale morda najboljšo predstavo v sezoni. “Na vsaki tekmi damo od sebe vse, med seboj se spoštujemo, kar je po mojem mnenju ključ do uspeha. To se je pokazalo tudi na igrišču!” je po tekmi dejala strelka 26. gola za domačo ekipo, sicer pa trikratna strelka.

17-letna Nena Černigoj je zabila zadnji žebelj v krsto Celjank

Strelsko so bile s petimi goli najbolj učinkovite Janković Rustja, Abina in Nuša Fegic, a pohvale gredo čisto vsem igralkam in trenerskemu štabu. Osemkrat je mrežo na nasprotni strani zatresla Anika Strnad.

Sledi pokalni sredin obračun proti Krimu ob 20.00 na Policah. V 17. krogu se bodo rokometašice Mlinotesta Ajdovščine pomerile z Zagorjankami, zasedba Z’dežele pa z Velenjčankami.

Veselje ob zmagi!

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 26:22 ŽRK Z’DEŽELE CELJE (13:10)
Abina A., Fegic N. in Janković Rustja N. po 5, Leški V. 4 in Černigoj N. Hrovatič K. 9 obramb, Bratina A. 1 obramba.

Foto: Robert Ferjančič RF Studio

Povzeto po: Lokalne Ajdovščina