MLINARKE SO DRAGO PRODALE SVOJO KOŽO!

Precej smole so imele Mlinarke, ko jim je žreb v četrtfinalu Pokala Slovenije namenil ekipo Krima Mercator. A po drugi strani je vsaka taka močna tekma lahko priložnost za dokazovanje in napredovanje. In ni veliko manjkalo, pa bi se sinoči napredovanja v polfinale veselile Ajdovke, bilo je 21:25, v korist Ljubljančank. So se pa domača dekleta znova znašla na reprezentančnem spisku selektorja Adžića.

Rokometašice Krima Mercatorja so na četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije v drugem polčasu strle odpor ajdovskega Mlinotesta in v gosteh slavile zmago s 25:21. Ljubljanske rokometašice tako ostajajo v lovu na 27. pokalno lovoriko, ki jo zaradi dveh let odpovedi čakajo že tri sezone. Mlinarkam pa v uteho ostaja dejstvo, da so dolgo časa držale korak s serijskimi slovenskimi prvakinjami, ki so jim pot v polfinale omogočili predvsem daljša klop in širši izbor igralk.

Nataša Jankovič Rustja je znova prikazala odlično igro.

Ajdovke, ki v 1. državni ligi ob štirih tekmah in štirih točkah več od Krimovk trenutno zasedajo prvo mesto, so v tekmo vstopile visoko motivirana in v sedmi minuti povedle s 4:0, v 12. minuti pa je semafor kazal že 7:1. Kar precej bi bilo potrebno pogledati v zgodovino, če bi želeli izvedeti kdaj nazadnje so Ljubljančanke na domačem parketu zaostajale za šest golov.  Lepo polna dvorana na Policah je z užitkom spremljala domače igralke, ki so v uvodu odčitale tekmicam pravo malo rokometno lekcijo. A so se Krimovke hitro pobrale in v 23. minuti je bilo že 7:7. Rotacija gostujočih igralk in številne izkušnje iz težkih tekem so pripomogle, da se je ajdovski vihar polegel in tekma se je nato odvijala v precej bolj izenačenem ritmu.

Hrovatičeva je na začetku spravljala v obup Krimovke.

Ajdovke so uspele držati korak z državnimi prvakinjami vse do 50. minute tekme, ko je postalo opazno, da energija popušča, trener Jan Žbogar pa ni imel na klopi dostojnih zamenjav za igralke iz prve postave. Na drugi strani si je gostujoča trenerka Nataša Derepasko lahko privoščila precej večjo izbiro in tekmo varno pripeljala do konca. A vseeno gredo domačim igralkam vse čestitke za izjemno borbenost in kvalitetno rokometno predstavo. Korak do Krima je še vedno velik, a vsaj na prvi pogled se zdi, da vendarle manjši kot je bil nekoč.

Sladjana Perazić je odigrala eno boljših tekem v rdečem dresu in dosegla osem zadetkov, Teja Ferfolja jih je prispevala pet, Nataša Janković Rustja pa štiri. Krimovke so precej pozornosti namenile kapetanki Nuši Fegic, ki je tokrat ostala brez doseženega zadetka. Tjaša Stanko in Tija Gomilar Zickero sta za Krim dosegli po pet zadetkov, z enim manj sta se proslavili Allison Pineau in Paula PosavecMaja Svetik je na “domačih tleh” ostala brez prave priložnosti. Finalni turnir najboljše četverice, kamor so poleg Krimovk, uvrščene še ekipe Žalca, Z’dežele in Ptuja, bo na sporedu 9. in 10. aprila.

Perazić je dosegla 8 zadetkov

Prihodnji ponedeljek se bo v Zrečah znova zbrala ženska članska rokometna reprezentanca. Po decembrskem nastopu na svetovnem prvenstvu bo tokrat nadaljevala s tekmovanjem v reprezentančnem pokalu EHF Euro in se v njem dvakrat pomerila z reprezentanco Severne Makedonije.  Pred decembrskim mundialom so Slovenke v pokalu EHF Euro, v katerem sodelujejo vse tri gostiteljice letošnjega evropskega prvenstva v novembru – poleg Slovenije še Severna Makedonija in Črna gora – ter aktualna evropska prvakinja Norveška, odigrale dve tekmi s slednjo. Skandinavke so bile na domačem igrišču boljše z 29:17, na povratni tekmi v dvorani Stožice pa s 26:21. V drugem sklopu tekmovanja v pokalu EHF Euro se bodo slovenske rokometašice dvakrat srečale s Severno Makedonijo. Prva tekma bo v četrtek, 3. marca, ob 18. uri na sporedu v dvorani Zlatorog v Celju, povratna pa tri dni kasneje ob 18.30 v Areni Boris Trajkovski v Skopju.

V izboru selektorja Dragana Adžića so se znašle tudi tri igralke Mlinotesta, Ana Abina, Nuša Fegic in Urša Zelnik. Barve Slovenije pa bosta zastopali tudi Maja Svetik in Dominika Mrmolja.

V mladinski izbrani vrsti, ki jo od meseca februarja vodi Sebastjan Oblak pa sta vpoklicani Nena Černigoj in Ema Grmek.

17-letna Černigojeva se je znašla na seznamu mladinske reprezentance

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 21:25 RK KRIM MERCATOR (9:10)
Perazić S. 8, Ferfolja T. 5, Janković Rustja 4.; Hrovatič K. 13 obramb, Bratina A. 1 obramba.

Foto: Robert Ferjančič RF Studio

Povzeto po: Lokalne Ajdovščina