S ŠTAJERSKE Z NOVIMA DVEMA TOČKAMA!

Ajdovke so v soboto gostovale v najstarejšem slovenskem mestu. Pri zadnjeuvrščeni ekipi Ptuja je prišla v poštev samo zmaga. Na koncu so se uspeha, sicer težje od pričakovanj veselile igralke Mlinotesta. Za ekipo Jana Žbogarja je to 13. zmaga v 1. A DRL.

Pričakovati je bilo, da bodo nove točke zlahka prišle na račun Ajdovk, a ni bilo čisto tako. Domače igralke so nudile žilav odpor in se dostojno upirale favoriziranim tekmicam. Končni izid je bil 23:27, ob polčasu so Ajdovke vodile z 11:15.

Večino obračuna so Mlinarke uspešno držale razliko treh, štirih golov prednosti, Ptujčanke pa so z borbeno predstavo skrbele, da je bila tekma zanimiva skoraj do zadnjega sodniškega žvižga. Šele zadetek Urše Zelnik (6 zadetkov ob 100% izkoristku), štiri minute pred koncem tekme, je dokončno odločil srečanje v ajdovsko korist, saj je takrat razlika narasla na varne štiri zadetke, zasluge pa gredo tudi vratarki Anji Bratina, ki ji je v ključnih trenutkih uspelo obraniti dve sedemmetrovki. V ajdovskih vrstah blestela Dominika Mrmolja, ki je bila pri strelih na gol uspešna enajstkrat, šestkrat pa je to uspelo že prej omenjeni Urši Zelnik

Gostovanja so vedno težka. Moramo priznati oziroma se zahvaliti ekipi Ptuja za dobro tekmo. Kar pošteno smo se morale truditi in na koncu vesele nesemo dve točki domov. Optimistično zremo naprej.

Dominika Mrmolja (11 zadetkov)
Dominika Mrmolja (št. 4)

Pred Mlinotestom je naporen teden. V sredo, 24. 2. ob 20.00 jih čaka domača tekma proti ŽRK Z’dežele Celje, ki je v zadnjem času dvignilo svojo formo. V soboto, 27. 2. sledi primorski derbi proti ekipi Ž.U.R.D Koper. Tekma se na Obali prične ob 18.00.


Sobota, 20. 2. 2021 | Prvenstvena tekma 18. kroga, 1.A DRL | Ptuj

ŽRK PTUJ 23:27 ŽRK MLINOTEST (11:15)

Strelke Mlinotest: Mrmolja D. 11; Zelnik 6; Janković Rustja N. 4; Bratina A. (7 obramb), Petrukhina A. (7 obramb).

Zapisnik srečanja

* Povzeto po Lokalne Ajdovščina

*Foto: Rebeka Orešek (ŽRK Ptuj)