POMEMBNA ZMAGA V BOJU ZA DRUGO MESTO!

Pričela se je liga za prvaka. V prvem krogu končnice je na ajdovskih Policah gostovala ekipa ŽRK Z’dežele Celje. Mlinarke so z odlično predstavo predvsem v prvem polčasu napravile velik korak k osvojitvi drugega mesta v državi!

Končnica ženske rokometne lige se je pričela odlično za rokometašice Mlinotesta. V derbiju proti Celjankam so dokazale svojo kakovost in predvsem z nepopustljivostjo v obrambi prišle do pomembne zmage. Nedeljsko tekmo na Policah si je prišlo ogledati dobrih 250 gledalcev, ki so že v uvodu lahko zaploskali domačim puncam. Slednje so v tekmo vstopile dovolj agresivno, s tem pa so si že kmalu zagotovile udobno prednost, ki je do konca prvega dela narasla na osem golov prednosti. V nadaljevanju so Ajdovke brez težav kontrolirale prednost in tudi z malce manjšo vnemo zlahka prišle do pomembne zmage. Celjanke so se sicer približale, a nikoli resno ogrozile domačega polnega izkupička. Poleg vratark Klare Hrovatič in Anje Bratina so za zmago najbolj zaslužne še Teja FerfoljaAna Abina in Nuša Fegic, ki so se petkrat vpisale med strelke. Velja pa pohvaliti celotno “četo” trenerja Jana Žbogarja, saj se je kar devet Mlinark veselilo žoge v mreži nasprotne vratarke. Pri ekipi Z’dežele je 13 zadetkov dosegla Erin Novak. Naslednjo tekmo končnice bodo Mlinarke odigrale šele 22. aprila proti Krimovkam, še prej pa jih čaka domači pokalni “Final 4”.

Tekme s Celjankami so vedno pestre in zanimive. V drugem polčasu smo napravile preveč tehničnih napak, vendar smo vesele, da smo derbi zaključile z zmago in s tem povečale naskok na Mesninkami na prvoligaški lestvici.

Teja Feroflja – krožna napadalka
Teja Ferfolja

ŽRK MLINOTEST 32:29 ŽRK Z’DEŽELE CELJE (21:13)

Ferfolja T., Abina A. in Fegic N. po 5; Leški V. in Čopi Ž. po 4; Hrovatič K. 5 obramb in Bratina A. 3 obrambe.