AJDOVKE ZANESLJIVO V KONČNICO ZA PRVAKA!

Mlinarke so v dveh četrtfinalnih tekmah z lahkoto opravile s Ptujčankami. V Ajdovščini so slavile z rezultatom 39:20, na Ptuju pa z 21:36 in se s skupnim rezultatom 75:41 prebile v ligo za prvaka.

Ajdovske rokometašice so na Ptuju so dokončale delo, ki so ga začele na domači četrtfinalni tekmi, ko so bile od Žiher hiš Ptuja-Ormoža uspešnejše z 39:20. Tokratne gostiteljice so jo na drugem dvoboju odnesle zgolj za odtenek bolje, nove zmage in točke pa bodo v nadaljevanju sezone iskale v skupini za razvrstitev od petega do osmega mesta.

Ajdovke so tekmo v svojo korist obrnile z delnim izidom 7:0 na prelomu prvega polčasa. Po zaslugi odlične serije so tako na odmor odšle s sedmimi zadetki prednosti. V nadaljevanju dvoboja je do izraza prišla kratka klop domačega stratega Mateja Bračiča in gostujoča ekipa je uvrstitev v ligo za prvaka kronala z novo visoko zmago (36:21). “S puncami smo se držale dogovorov od začetka. Napravile smo sicer preveč tehničnih napak. Kot vedno so možne še izboljšave in se mi zdi, da je to lepa popotnica za naslednjo tekmo proti Celju “, je ob zmagi dejala Nena Černigoj. Med strelkami je kraljevala Minea Kolenko z devetimi goli za ptujsko-ormoško zasedbo, pri ajdovski sta jih po šest zadeli Ana Abina in Živa Čopi.

Sedaj se pričenja zares. Pred nami je končnica za prvaka. Krim, Celje in Krka bodo poleg Mlinotesta v 6. krogih odločili, kakšna bo na koncu prvoligaška lestvica za sezono 2022/23, kar se tiče prvih štirih mest.

Mlinotest bo prvo tekmo končnice odigral v nedeljo, 26. marca na Policah ob 17.00. V mesto burje prihajajo Celjanke.