Odličen drugi polčas dovolj za tretjo zmago v nizu

Rokometašice Mlinotesta so v soboto v primorskem obračunu slavile tretjo prvenstveno zmago. Izolanke so premagale za deset zadetkov . Sledi težko gostovanje v Novem mestu.

Boljši uvod v srečanje so prikazale rokometašice Izole, sicer novinke v prvi ligi. Predvsem po zaslugi Sare Hodžić in Tine Škrjanec so vodile prvih deset minut tekme.  Mlinotest je na hitre in domiselne akcije gostij počasi odgovarjal z vse boljšo obrambo na čelu z vratarko Aleksandro Petruhkino. Izola je vodila še v 19. minuti, ko je zadela Ana Berzerlak. Na koncu se je izkazalo, da je bilo to zadnje vodstvo gostjin. Mlinarke so zagospodarile v obrambi, predvsem z vstopom Tine Benčina. Ajdovke so z dobrim zapiranjem prostora kar po vrsti zaustavljale izolske akcije. Rezultat ob polčasu je bil tako 14:11.

Dominka Mrmolja je dosegla 6 zadetkov

Mlinotest je odlično odprl drugi polčas. Desna stran napada z Mirjeto Bytyqi in Natašo Jankovič Rustja je poskrbela,  da je prednost do 45. minute narasla na devet zadetkov prednosti. Trdna ajdovska obramba je v prvi polovici drugega polčasa dovolila le dva zadetka Izole. Izkušene domače igralke so do konca srečanja rutinirano držale visoko razliko, tako, da je lahko trener Kovšca priložnost za igro ponudil vsem igralkam. Na koncu je bila najboljša ajdovska strelka Dominika Mrmolja s šestimi zadetki. V vratih je Petrukhina zbrala 14 obramb, še štiri je dodala Tea Brecelj.

Po treh krogih sta na vrhu 1. A DRL Žalec in Mlinotest šestimi točkami. Krim je na tretjem mestu, vendar ima tekmo manj. V 4. krogu bo v Stopičah derbi kroga med novomeško Krko in Mlinotestom.

Dean Kovšca (za Primorske novice): ”Na začetku tekme je bilo malo preveč živčnosti, čeprav smo se na gostovanje Izolank dobro pripravili. Zaradi naših napak so nas tekmice z zadetki presenetile. Proti koncu prvega polčasa smo vendarle strnili obrambo in v drugem delu prišli do svoje igre, ki je pokazala, da je kakovost na naši strani. Ponudila se je tudi priložnost, da sem preizkusil skoraj vse igralke. Tako smo prihranili nekaj moči pred težkim gostovanjem v Novem mestu.” 


Sobota, 5.10.2019 | 3. krog – 1. A DRL | Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST 27:17 RK IZOLA(14:11)

Strelke Mlinotest: Mrmolja 6; Janković Rustja in Fegic po 4 zadetke; Petrukhina 14 obramb, Brecelj 4 obrambe.