Mlinotest nadigral Krko

Po treh zaporednih zmagah v prvenstvu so se Mlinarke tokrat pomerile z neugodno Krko, ki na domačem parketu težko oddaja točke. S fantastično predstavo predvsem v prvem polčasu so Ajdovke dokazale, da gre na njih še kako resno računati v boju za najvišja mesta v državi.

S sedmimi goli je blestela Mrmoljeva

V dvorani OŠ Stopiče, kjer je bilo v preteklosti odigranih že vrsto zanimivih dvobojev med Dolenjkami in Primorkami, se je zbralo lepo število ljubiteljev rokometa. Mlinarke so začele sanjsko, takoj so pobegnile domačinkam na štiri zadetke naskoka (1:5). Zelo gibljiva in agresivna obramba je onemogočala čiste strele Krkašic. Povsem je bila odrezana najboljša domača strelka z razdalje Ana Abina. Slednja je prvi in edini gol dosegla šele v 45. minuti srečanja. Napad je odlično organizirala Nuša Fegic, z razdalje pa sta mrežo Krke polnili Tina Benčina in Dominika Mrmolja. Za prednost osmih zadetkov ob polčasu (8:16) pa je poskrbela Nataša Janković Rustja.

V drugem polčasu so varovanke trenerja Salvadorja Kranjčiča poskušale uloviti priključek. To jim je uspelo le deloma, saj se je razlika skoraj ves čas gibala med štirimi in petimi zadetki naskoka za Mlinotest. Še najbolj vroče je bilo par minut pred koncem derbija, ko je Krka po zadetku Petre Kramar znižala zaostanek le na dva zadetka (23:25). Vse dvome so v končnici tekme rešile vratarka Aleksandra Petrukhina (11 obramb) ter Maja Svetik in Nuša Fegic.

Najboljši ajdovski strelki sta bili zunanji igralki Tina Benčina in Dominika Mrmolja, ki sta dosegli po 7 zadetkov, dva manj je prispevala kapetanka Maja Svetik. Mlinarke s štirimi zmagami v štirih srečanjih skupaj z Žalcem zasedajo prvo mesto na prvenstveni lestvici.

Mlinotest bo naslednjo tekmo odigral pred domačo publiko in sicer v soboto, 19.10. ob 20.00.


Sobota, 12. 10. 2019 | 4. krog – 1. A DRL | Novo mesto

ŽRK Krka 24:27 ŽRK MLINOTEST (8:16)

Strelke Mlinotest: Mrmolja in Benčina po 7; Svetik 5; Janković Rustja 4 in Fegic 3 zadetki; Petrukhina (11 obramb).