Mlinotest z zmago med najboljše štiri

Po vrhunski predstavi prejšnji teden v Žalcu, so morale Mlinarke vse to potrditi z zmago proti moštvu Ljubljane. Pred lepo napolnjenimi tribunami ajdovskih Polic, kjer si je tekmo ogledala tudi slovenska kadetska rokometna reprezentanca, je padla druga ekipa Krima z 31:26.

Anja Bratina je zbrala 14 obramb

Začetek srečanja v Ajdovščini je prinesel pravo uspavanko, saj so domače igralke slabo odprle uvod v tekmo. Ljubljančanke so si namreč do 15. minute priigrale tri gole prednosti. Primorke je v igri držala Anja Bratina, ki je na hitro zbrala 8 obramb.  Po minuti odmora domače trenerke Ane Žigon so Mlinarke začele mleti. Po zaslugi Maje Svetik in Urše Zelnik so rezultat še pred koncem polčasa na hitro obrnile ter na odmor odšle s 16:12.

Tudi nadaljevanje je prineslo dobro igro v obrambi Mlinotesta. Bratina je nadaljevala z odlično predstavo, na drugi strani pa so Ajdovke počasi vse stvari postavljale na svoje mesto. Slabih petnajst minut pred koncem je Mirjeta Bytyqi zabila za 27:19, kar je izkoristila Ana Žigon in v igro poslala še ostale rezervistke. Slednje so brez težav pripeljale obračun do konca.

Mlinarke so se z zmago (31:26) zavihtele na četrto mesto, vendar drugouvrščeno Krko in petouvrščeno Celje ločijo le štiri točke. Boj za končnico (1-4) bo še vsekakor izjemno zanimiv.

Ajdovke naslednji teden gostujejo na Ptuju.

Fotogalerija (RF Robert Ferjančič): KLIKNI 


15. krog; 1. A DRL., 23.2. 2019, Velika dvorana Police; Ajdovščina.

 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 31:26 RK LJUBLJANA (16:12)

Strelke Mlinotest: Svetik M. 8; Ferfolja Š. in Zelnik U. po 5.; Bratina A. 14 obramb; Klemenčič A. 2 obrambi.