Manjkala je samo pika na i

Kakšna reklama za slovenski ženski rokomet. V Žalcu sta se domača ekipa Zelenih dolin in gostujoča zasedba Mlinotesta udarili za neposredne točke, ki bodo še kako odločale o mestih med najboljšimi štirimi moštvi 1.A DRL. Gledalci so videli praktično vse, končni rezultat pa 19:19.

Veliko menjav v vodstvu, trdi obrambi in vrhunski vratarki. To bi bil kratek povzetek derbija v Žalcu. Na prvem srečanju v mestu burje so bile Žalčanke boljše za pet zadetkov, zato so imele Mlinarke v planu, da domačinkam vrnejo milo za drago. Varovanke Bojana Voglarja so si na polovici prvega polčasa priigrale prednost treh zadetkov (6:3), a so se Primorke z nekaj obrambami Bratinove in v napadu zelo razpoložene Rudmanove vrnile. Žalec je imel v drugi polovici prvega polčasa veliko težav z zelo gibljivo obrambo 5-1, kateri je na vrhu poveljevala kapetanka Maja Svetik. Za vodstvo Mlinotesta 11:9 ob polčasu sta poskrbeli Nuša Fegic in Taja Čajko.

Zunanja igralka Petra Fister je odločno pričela drugi del tekme in z dvema zaporednima goloma izenačila izid na 11. Do 53. minute si nobena izmed ekip ni priigrala več kot zadetka prednosti. Prelomni trenutek bi se lahko zgodil v zadnjih petih minutah, ko so imele igralke Mlinotesta kar dve priložnosti za povišanje prednosti na dva zadetka in s tem morda odločilen korak k zmagi. Toda tehnični napaki Ajdovk v napadu in natančnost Saše Golavšek na nasprotni strani je privedlo do delitve točk.

Najboljši strelki tekme sta bili Fister Petra (Žalec – šest golov) in Maja Svetik (Mlinotest – pet golov).

Posnetek srečanja si lahko ogledate na spodnji povezavi:

👉  RK ZELENE DOLINE ŽALEC 19:19 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (9:11)


14. krog; 1. A DRL., 16.2. 2019, Osnovna šola Žalec, Žalec.

RK ZELENE DOLINE ŽALEC 19:19 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (9:11)

Strelke Mlinotest: Svetik M. 5; Fegic N. in Bytyqi M. po 4. Bratina A. 14 obramb.