Mlinotest slavil na Ptuju

Drugi krog 1.A DRL je Ajdovkam prinesel gostovanje na vzhodu države. Ptujčanke so se večji del srečanja izkazale za trdega tekmeca, vendar so Mlinarke na koncu slavile z rezultatom 24:27.

Ajdovske rokometašice so na Štajerskem potrdile vlogo favorita in odhajajo na reprezentančni premor neporažene. Vseeno pa ni šlo brez težav. Mlinotest je skozi celoten prvi polčas imel rahlo prednost. Mrežo domačink so uspešno polnile Janković Rustja, Mrmolja, Svetik in Fegic, ki so priigrale dva zadetka naskoka po prvih tridesetih minutah (11:13). V vratih je tokrat svoje delo dobro opravila Tea Brecelj.

Prvih deset minut drugega dela je bilo črnih za ajdovska dekleta, saj je Ptuj z delnim rezultatom 7:2 ušel na tri gole prednosti. V nadaljevanju so se Mlinarke z agresivnejšo obrambo in par lahkimi zadetki  približale ter  v 52. minuti končno ujele Ptujčanke.  S štirimi obrambami v ključnih trenutkih se je izkazala Aleksandra Petrukhina, Nuša Fegic in Tina Benčina pa sta poskrbeli, da sta novi dve točki odšli v Ajdovščino. Najboljša strelka pri Mlinarkah je bila Nataša Janković Rustja, ki je dosegla 8 zadetkov.

Sledi krajša reprezentančna pavza v kateri bo naša izbrana vrsta pod vodstvom selektorja Bregarja odigrala dve kvalifikacijski srečanji proti Kosovu in Belorusiji. Na spisku se je ponovno znašla kapetanka Maja Svetik.


Sobota, 21.9.2019 | 2. krog – 1. A DRL | Ptuj

ŽRK PTUJ 24:27 ŽRK MLINOTEST (11:13)

Strelke Mlinotest: Janković Rustja 8; Svetik 7; Fegic 5 in Mrmolja 4 zadetke.