Mlinarke sezono odprle z zmago

Z ligaškim tekmovanjem so pričele tudi rokometašice ajdovskega Mlinotesta. V domači dvorani so gostile ekipo iz Velenja in jo suvereno premagale z 33:24.  

Povratnica Tina Benčina je dosegla štiri zadetke

Okrog 200 gledalcev si je ogledalo uvodno tekmo Mlinotesta v novi tekmovalni sezoni 2019/2020. Spremenjena ekipa ajdovskega Mlinotesta pod vodstvom novega trenerja Deana Kovšce, je za začetek gostila Velenjčanke. Prvi polčas je bil zaradi rahle nervoze domačink precej izenačen in z veliko napakami na obeh straneh. Gostje iz Velenja so se dobro upirale Mlinarkam in na polčas odšle z minimalnim zaostankom (18:17).

V drugem delu pa so Mlinarke prestavile v višjo predstavo in pokazale igro s katero bodo napadale pozicijo pri vrhu lestvice. Razigrala se je novinka pri domačih, Nataša Janković Rustja, ki je bila ob koncu tudi najboljša strelka domačih z devetimi goli. Ajdovke so si občutnejšo prednosti priigrale  dvajset minut pred koncem, ko so povedle z 25:20 in tekma je bila več ali manj odločena. Končni rezultat na semaforju je bil 33:24, poleg Jankovič Rustje so se kot strelke izkazale še kapetanka Maja Svetik in Mirjeta Bytyqi s šestimi goli ter Tina Benčina in Nuša Fegic, ki so zadele štirikrat.

V naslednjem krogu Mlinotest gostuje na Ptuju.


Sobota, 14.9.2019 | 1. krog – 1. A DRL | Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST 33:24 ŽRK VELENJE (18:17)

Strelke Mlinotest: Janković Rustja 9; Svetik in Bytyqi po 6; Benčina in Fegic po 4.