Mlinotest sezono končal kot četrti

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta so sinoči v Ljubljani odigrale še zadnjo tekmo končnice za prvaka. Nasproti so jim stale nove in stare prvakinje, RK Krim Mercator, ki so slavile z 38:24. S sočasno zmago Krke nad Žalcem pa je postalo jasno, da je ajdovski klub sezono tokrat zaključil na četrtem mestu. Maja Svetik in Manca Jurič bosta ponovno sodelovali v reprezentančni akciji.

Lara Bratina

Mlinarke, kljub dobri igri v Ljubljani, niso imele možnosti za presenečenje in osvojitev kakšne točke. Krimovke so slavile z 38 : 24. Najboljša strelka Ajdovk je bila Mirjeta Bytyqi s šestimi zadetki.

Ajdovke tako sezono zaključujejo na četrtem mestu v prvi slovenski državni ligi. Na 22-ih tekmah so dosegle 10 zmag, 3 remije in 9 porazov. Najboljša strelke Mlinotesta v letošnji sezoni so: Taja Čajko (87), Maja Svetik (83), Nuša Fegic (72), Špela Ferfolja (68) in Tjaša Rudman (60) zadetkov.

Za izbranke selektorja slovenske ženske rokometne reprezentacne Uroša Bregarja pa ni počitka. Dekleta v nedeljo, 2., in v četrtek, 6. junija, čakata tekmi s Severno Makedonijo, ki bosta odločili o tem, katera reprezentanca se bo udeležila svetovnega prvenstva – tega bo med 30. novembrom in 15. decembrom gostila Japonska.

Rokometašice in strokovni štab se bodo na pripravah v Laškem zbrali v ponedeljek, 20. maja. Med 24-imi dekleti sta tudi naši igralki Maja Svetik in Manca Jurič.

Svetikova in Juričeva sta se znašli na spisku Uroša Bregarja

Uroš Bregar, selektor slovenske ženske članske rokometne reprezentance:

Na priprave za kvalifikacije s Severno Makedonijo, ki jih začenjamo 20. maja, sem namenoma poklical več rokometašic, saj si želim, da izbrane igralke s pravim pristopom in željo izborijo mesto v reprezentanci. Z sodelavcem Kimom Rasmussenom sem se dogovoril tudi za dva treninga in tekmo z reprezentanco Madžarske v Gyoru, kjer bomo še posebej velik poudarek dali igri v obrambi. V ponedeljek, 27. maja, se bodo reprezentanci pridružile še nekatere rokometašice, ki si kruh služijo v tujini, in sicer Ana Gros, Teja Ferfolja, Amra Pandžić, Branka Zec in Lina Krhlikar. Nato nas 2. junija najprej čaka tekma v gosteh proti zelo neugodni reprezentanci Severne Makedonije, ki morda ni tako znana po imenih, si pa lepo število rokometašic služi kruh v najmočnejših evropskih ligah. V Skopju si moramo priigrati dobro izhodišče pred povratno tekmo v Celju, kjer računamo tudi na izdatno podporo s tribun.”

Foto: Slavko Kolar

 


6.  krog; 1. A DRL – končnica 1.-4., 14. 5. 2019,  Dvorana Galjevica, Ljubljana

RK KRIM MERCATOR 38:24 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (23:12)

Strelke Mlinotest: Bytyqi M. 6; Čajko T. 4 Jurič M. in Ferfolja Š. po 3; Klemenčič A. 15 obramb.