Mlinarke osvojile tretje mesto!

Nad žensko rokometno sezono je padel zastor. V celjski dvorani Golovec smo včeraj spremljali še tekmi za tretje mesto in finale pokala Slovenije. Ajdovke so v drugem polčasu zlomile odpor RK Zelene doline Žalec, na finalnem obračunu pa je Krim Mercator premagal domačinke Z’dežele za dvajset zadetkov in slavil svoj 24. pokalni naslov.

Na srečanju za tretje mesto sta se pomerili ekipi Mlinotesta in RK Zelene doline Žalec. V uvodnem delu smo spremljali enakovredno srečanje z malo zadetki in veliko zgrešenimi streli. Mlinarke so napravile razliko v zadnjih treh minutah prvega polčasa, ko sta zadeli Špela Ferfolja (2) in Nadja Pejović.

Takoj po odmoru pa povsem drugačna zgodba, kot na pričetku tekme. Ajdovke so takoj zagospodarile na igrišču in do 47. minute napravile delni rezultat 7:2. V tem času so bile najbolj razpoložene organizatorka igre Rudmanova, kapetanka Svetikova in Pejovićeva. Slednja se je na koncu zaustavila pri šestih zadetkih. V vratih je Sandra Srečković zbrala deset obramb. Žalčanke pravih možnostih, moči in znanja za preobrat niso imele in po 60. minutah so se zaslužene zmage in osvojenega tretjega mesta veselile igralke Mlinotesta.

Najboljša strelka srečanja je bila že drugi dan zapored Špela Ferfolja. ”Frfy” je bila s strani organizatorja turnirja proglašena za najboljšo desno zunanjo igralko in najboljšo strelko! V dveh tekmovalnih dneh je zabila 14 golov.

Članska sezona se je tako zaključila. V njenem obdobju je bilo precej težkih preizkušenj. Od velikega števila poškodb, do zahtevnih tekem v evropskem pokalu Challenge in naporno državno prvenstvo. Punce so zdržale in predvsem v zadnjih dveh mesecih, je bila igra na zelo visokem nivoju. Navijačem in ostalim privržencem Mlinark bo v spominu zagotovo ostala evropska sezona z velikim triumfom v Turčiji, gostovanje na Kanarskih otokih pri Rocasi, ter za konec še odlično tretje mesto na pokalu Slovenije.

Za 3.MESTO:

23.4.2017 ob 15:00, Dvorana Golovec – Celje; gledalcev 300.
Sodnika: Pirc Matjaž in Pirc Marko

RK ZELENE DOLINE ŽALEC 18:25 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (9:12)
Kundija 5; Ferfolja 7, Pejović 6, Rudman 4.

FINALE:

23.4.2017 ob 18:00; Dvorana Golovec – Celje; gledalcev 800.
Sodnika: Crnojević Helena in Kostecki-Radić Emina (obe CRO)

ŽRK Z’DEŽELE CELJE 13:33 RK KRIM MERCATOR (5:12)
Vrček A.4, Pišek 3; Koren 7, Jeriček 6, Abina 5.

Najboljša vratarka – Miša Marinček
Najboljša strelka – Špela Ferfolja
Najkoristnejša igralka turnirja – Nina Jeriček
Najboljša ekipa finalnega turnirja:
Klara Horvatič (Z’Dežele), Polona Barič (Krim Mercator), Nina Jeriček (Krim Mercator), Anika Strnad (Zelene doline Žalec), Špela Ferfolja (Mlinotest Ajdovščina), Jasmina Pišek (Z’Dežele), Alja Vrček (Z’Dežele).