Fantastičen prvi polčas ni zadostoval za finale

V celjski dvorani Golovec smo včeraj spremljali dva polfinalna para pokala Slovenije. V prvem so se Ajdovke pomerile s serijskimi zmagovalkami in prvimi favoritinjami Krimovkami, v drugem pa smo spremljali regionalni obračun med Žalcem in Celjem. Iz obeh parov v finale napredujeta ekipi Krima in Celja. Dvoboj za tretje mesto bo potekal med Mlinotestom in Žalcem.

Prvi polfinalni obračun je prinesel zelo kvalitetno predstavo obeh moštev, zlasti v prvem delu. Igralke Mlinotesta so z odlično igro spravljale v težave Krimovke. Hitra in učinkovita igra je v 23. minuti prinesla tri gole prednosti. Iz zunanjih položajev so bile razpoložene Ferfoljeva, Pejovićeva in Nedeljkovićeva. V vratih je blestela Sandra Srečković. Ob koncu prvega polčasa je Krim s svojimi izkušnjami in z zadetkom Tamare Georgijev prišel le na gol zaostanka.

V nadaljevanju je bilo za pričakovati popoln napad Ljubljančank. Z zelo globoko obrambo in z razpoloženo Marinčkovo v vratih, so v prvih 15. minutah napravile delni izid 8:3 in se odlepile na varno razdaljo. Mlinotest je popustil predvsem v obrambi in to je za kvalitetno moštvo kakršno je Krim odločilno. Na koncu so tigrice slavile z rezultatom 28:21 in se bodo v finalu pokala pomerile z domačinkami Z’dežele, ki so ugnale Žalčanke s 26:23. Poglejmo še strelke. Pri Krim Mercatorju je bila najuspešnejša Nina Jeriček (6), enega manj je dodala Polona Barič. Pri Mlinarkah je sedemkrat nasprotno mrežo zatresla Špela Ferfolja, pet jih je prispevala Nedeljković Hristina, štiri pa Pejović Nadja.

Mlinotest se bo tako v nedeljo ob 15.00 pomeril v tekmi za tretje mesto proti ekipi RK Zelene doline Žalec. 

*foto:Uroš Pihler in Slavko Kolar

1.POLFINALE:

22.4.2017 ob 16:30; Dvorana Golovec – Celje; gledalcev 300.
Sodnika: Pirc Matjaž in Pirc Marko

RK KRIM MERCATOR 28:21 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (13:14)
Jeriček 6, Barič 5; Ferfolja 7, Nedeljković 5, Pejović 4.

2.POLFINALE:

22.4.2017 ob 19:00; Dvorana Golovec – Celje; gledalcev 500.
Sodnika: Crnojević Helena in Kostecki-Radić Emina (obe CRO)

ŽRK Z’DEŽELE CELJE 26:23 RK ZELENE DOLINE ŽALEC (13:9)
Regner 7, Vrček A. in Vrček S. po 5; Strnad 10, Klokočar 8.