AJDOVSKI VIHAR ČEZ JADRAN

Mlinotest melje dalje! Ajdovke so v domači dvorani na Policah že od prve minute pokazale, kdo je gospodar na parketu in slavile visoko zmago. Gostujoče igralke Jadrana iz Kozine so premagale z rezultatom 34:18. Strelsko je bila najbolj razpoložena Čajko Taja s šestimi goli, enega manj je prispevala Perazić Sladjana. V vratih sta svoje delo opravile Anja Bratina s sedmimi in Milena Petković s štirimi obrambami.

Že začetek je nakazoval, kako se bo tekma odvijala. Zanimivih je bilo le prvih osem minut derbija. Pobudo so vseskozi imele Ajdovke, a je Jadran z goli Suzane Poplašen in Tine Bajić držal korak z njimi. V nadaljevanju je prišel do izraza večji izbor v ajdovskih vrstah. Iz zunanjih položajev sta mrežo tresli Taja Čajko in Sladjana Perazić. Svoje sta dodali tudi  Mirjeta Bytyqi in Manca Jurič. Odpor Hrpeljk je bil praktično strt v zadnjih šestih minutah prvega polčasa, ko so njihove žoge v napadu končale v bloku ali v rokah vratarke Anje Bratina, ki je do polčasa zbrala sedem obramb. Sledili so protinapadi Ajdovk, ki so pripomogli k temu, da so Mlinarke na odmor odšle z osmimi zadetki prednosti.

Tudi v drugem delu je igra večino časa potekala proti vratom Jadrana. Trener Aleksander Lapajne je opravil številne rotacije v igri, tako da so priložnost dobile prav vse domače rokometašice. Priložnost je strelsko najbolj izkoristila Urša Zelnik, ki je zadela štirikrat. Kljub spremenjeni postavi Mlinotest ni popuščal in s čvrstostjo v obrambi višal razliko. Ta se je na koncu ustavila pri številki 16. Po šestdesetih minutah je na semaforju kazalo 34:18 v prid Mlinark, ki so tako slavile drugo zaporedno zmago.

Sledi pokalna preizkušnja v sredo, 25.10., v Ljubljani. Nasprotnice bodo igralke RK Ljubljane.

Izjava Aleksandra Lapajneta po tekmi za Primorske novice:

Te tekme sem se kar bal, ker lahko ob objektivni razliki v kakovosti med ekipama, hitro pride do podcenjevanja. Na srečo nam je Jadran takoj odgovoril z goli, in v trenutku je postalo jasno, da bo treba igrati na vso moč. Dekleta so nato zavzeto in zbrano odigrala celo tekmo. Veseli me, da so pokazala raven, ki jo vidim na treningu, ko ekipa s klopi že zelo dobro odgovarja prvi postavi in so izidi tesni. Vsaka igralka, ki je vstopila, je opravila, kar je morala. V obrambi praktično ni več kakovostnih razlik med našimi rokometašicami.”

Nuša Fegic (organizatorka igre):

Vsaka tekma se prične z izidom 0:0, tako da ne sme biti nobenega podcenjevanja”. Na vprašanje, kako se počuti kot prva organizatorka v ekipi, je dejala: ”Vesela sem, saj je to nova izkušnja zame in potrebno je izkoristiti vsako priložnost, ki ti je namenjena. Sicer pa je v prvi slovenski ženski ligi trenutno hud boj za mesta tik pod vrhom in če bomo še naprej prikazovale tako dobre igre, bomo dosegle zastavljen cilj.


5. KROG, 1. A DRL., 21. 10. 2017, dvorana Police, Ajdovščina.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 34:18 ŠD JADRAN BLUEMARINE

Strelke Mlinotest: Čajko T. 6, Perazić S. 5, Jurić M. in Zelnik U. po 4.

*foto: Primož Brecelj