Ajdovke upravičile vlogo favorita

Potem, ko so sredi tedna nepričakovano izpadle v 1/8 finala pokala Slovenije, so igralke Mlinotesta prikazale povsem drugačen obraz in na Ptuju visoko slavile. Pri Mlinarkah je bila zopet najboljša strelka Sladjana Perazić, ki je nasprotno vratarko premagala osemkrat. Sledi srečanje v dvorani na Policah proti RK Ljubljani, ki so bile krivec za izpad Ajdovk iz pokala.

Srečanje v OŠ. Ljudski vrt je na tribuno privabilo skromno število navijačev. Razumljivo, saj domačinke do 6. kroga niso še okusila slasti zmage. Ranjene Ajdovke so bile odločene, da popravijo slab vtis iz sredine pokalne tekme. Ampak ni šlo vse tako gladko in do 25. minute so igralke Aklimata pretile preko zelo razpoložene Barbare Borovčak. V tem času sta pri Mlinarkah v napadu prednjačili kapetanka Svetikova in zunanja igralka Perazićeva. Šele v zadnjih petih minutah prvega dela so gostje iz Ajdovščine z delnim izidom 0:4 ušle Ptujčankam. Ob polčasu je na semaforju kazalo 7:12.

V prvih sedmih minutah nadaljevanja so se Štajerke poskušale priključiti Mlinotestu, ampak več kot na dva gola zaostanka ni šlo. Svoje so ob razpoloženi Perazićevi dodale še Bytyqi, Jurič, Fegic in Čajko, ter tekmo mirno pripeljale do konca. Na strani Ptuja se je z Mlinarkami lahko kosala le Borovčakova, ki je bila na koncu tudi daleč najboljša strelka tekme, saj se je ustavila pri dvanajstih zadetkih. Ajdovke se iz Ptuja vračajo s tretjo zaporedno prvenstveno zmago. Rezultat po šestdesetih minutah 19:28.


6. KROG, 1. A DRL., 28.10.2017, dvorana OŠ Ljudski vrt, Ptuj.

ŽRK AKLIMAT PTUJ 19:28 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

Strelke Mlinotest: Perazić S. 8, Svetik M. 5, Čajko T. in Bytyqi M. po 4.