Zmaga je ostala v Ajdovščini

Predzadnja domača tekma v letošnji sezoni za Ajdovke ni imela posebnega tekmovalnega naboja. Ravno nasprotno je veljalo za Žalčanke, ki bi ob morebitni zmagi na šestem mestu prehitele igralke RK Ljubljane. 

Mlinotest, ki je že od prejšnjega kroga dokončno peti je že od samega začetka srečanja diktiral tempo igre. Ker je prednost vztrajno rasla je domači trener Lapajne, kmalu začel v igro pošiljati rezervistke, da bi si nabrale čimveč izkušenj pred novo sezono. Brez težav vendarle ni šlo, saj so se Žalčanke na sredini prvega polčasa nevarno približale in zopet smo na igrišču videli najboljšo ajdovsko postavo. Polčas se je tako zaključil v korist domačink s prednostjo štirih zadetkov.

Najmočnejša postava je pričela tudi uvodne minute drugega polčasa. Znova je bila najbolj razpoložena Špela Ferfolja, ki na zadnjih srečanjih nosi glavno breme v napadu Mlinark. Mrežo Štajerk je zadevala z vseh položajev. V zadnjih desetih minutah je Aleksander Lapajne znova ponudil priložnost igralkam, ki imajo manjšo minutažo. Žalčanke so se sicer v končnici približale igralkam Mlinotesta, ampak domača zmaga ni bila ogrožena niti za trenutek.

Naslednji teden Mlinotest gostuje v Kopru, nato pa sledi še zadnja tekma v letošnji sezoni. V soboto, 19.5.2018 v dvorano na Police prihaja RK Ljubljana.


4. KROG končnice za mesta od 5. do 8.; 1. A DRL., 5.5. 2018, Velika dvorana Police, Ajdovščina.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 26:24 RK ZELENE DOLINE ŽALEC

Strelke Mlinotest: Ferfolja Š. 10; Bytyqi M., Svetik M. in Pejović N. po 3.